Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Hola vespolek, mam zde par prikladu, se kterymi si moc nevim rady v pocatecnim postupu.
1. Kolika zpusoby lze z 15 zen a 20 muzu vybrat skupinu tri clenu, aby v ni byla alespon jedna zena a jeden muz? Ja to pocital 15*20*33, ale spravny vysledek by mel vyjit 4950, coz je presne polovina toho, co by mi vyslo mym zpusobem, jsem tak trochu zmatenej, jak se toho mohlo docilit.
↑ maxx:
Zdravím,
je to Tvůj první příspěvek - prostuduj ještě, prosím, pravidla - viz pravidla. I když potřebuješ jen úvodní doporučení, je lepší mít samostatná témata, jinak je to nepřehledné - úlohy jsou velmi různorodé. Osobně bych nezačínala u složitějších úloh, pokud jsi delší dobu ze školy, ale zopakovala bych postupy - materiály jsou zde.
V tématu jsem ponechala jen 1. úlohu, pro zbytek si založ samostatné témata. K první úloze - již vidím doporučení kolegy marnes, pozdrav. Nějak se mi nezdá zadání jednoznačné (nevypadlo něco?), ale možná, že kolegové to vidí jinak. Děkuji za komentář.
aby v ni byla alespon jedna zena a jeden muz
ano, pokud to "alespoň" se vztahuje celkem k "jedna žena a jeden muž" (já jsem "alespoň" přiřadila jen k jedné ženě a domyslila si "pravě jeden muž" a to mi smysl nedávalo). Děkuji.