Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, psali jsme čtvrtletku a byl tam následující příklad:

Je to naprosto triviální příklad ale chtěl jsem se zeptat na vaše názory na výsledek:
Počítal jsem ho normálně:

Tak a teď jsem se chtěl zeptat. Když jsem dělal poměr objemu koule ku objemu krychle tak se za výsledek považuje že:
Nebo jsem to ještě mohl následným usměrněním zlomku dotáhnout do tohoto tvaru:
Což by znamenalo že objem koule je tolikrát větší než objem krychle. Čili vlastně tento výsledek ku jedný = objem koule ku objemu krychle. Který výsledek z těchto dvou má přednost?

To je jenom estetická záležitost, co bys radi chtel slyset, ze pomer objemu koule k objemu krychle je
nebo
nebo 
Kazdopadne to je spravne. .:)
Tak tohle mě skutečně nenapadlo každopádně je to nejhezčí výsledek ale otočil si ho při tom složeném zlomku.
Jinak ale každé z těchto řešení je správné a můžu se za něj případně hádat? Není to něco jako s tím že zlomek který není v základním tvaru není úplně správný výsledek? Mě osobně se spíš líbí poměr 1: když to nejsou nějaké pěkné čísla.