Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
mám tady pro mě matematický oříšek - pro Vás možnou výzvu. Nejsem žádný zběhlý matematik... proto budu moc rád, pokud mi pomůžete tento problém vyřešit.
Udělal jsem si malou konzolovou aplikaci - Hádej číslo. Je to ta klasická hra, kdy si počítač myslí číslo a říká vám - VÍCE nebo MÉNĚ.
Ten můj program funguje tak, že na začátku si můžete navolit:
• Rozmezí čísel, ve kterých se bude hádat (od jedničky výše, takže když napíšete 100, myšlené číslo může být celé číslo od jedné do sto včetně)
• Počet životů (kolikrát můžete maximálně hádat)
A samozřejmě se na konci ukládá i to, na kolikátý pokus jste číslo uhádli.
Co potřebuji:
Na základě těchto 3 základních parametrů:
• Rozmezí čísel, ze kterých bylo hádáno
• Navolený počet životů
• Počet tipů nutných ke zjištění čísla
vypočítat skóre tak, aby to bylo vždy fér a byl to spolehlivý ukazatel toho, jak obtížné jste to měli a jak dobře jste to zvládli. Musí se navolit dobrá priorita na ovlivnění celkového skóre mezi jednotlivými parametry a nějak skóre vhodně zpracovat (resp. ten výpočet).
Řekněme, že max. skóre může být 1000 a min. skóre 0.
Nějaké nápady?
Ještě jednou připomínám - neznám matematickou teorii ani možný postup řešení, proto budu moc rád, když problém vyřešíte, nebo mě (laika) alespoň navedete k tomu, jak problém správně vyřešit.
Děkuji za Váš čas a snad to bude pro Vás alespoň trošičku výzva :) Je tam mnoho proměnných, podle kterých se to dá vyřešit.
↑ iwitrag:
Podívej se Sem nebo Tady a třeba tě něco napadne.
Je tam i odpověď, kolikrát musíš maximálně hádat abys bezpečně určil jakékoliv číslo z daného intervalu.
Pokud ani potom nebudeš vědět, pak ti dám ještě větší nápovědu.
Stránky: 1