Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj. Mám probremy s tímto příkladem, nejsem si jistý zdali to počítám dobře. Zkontrolujte mi prosím můj postup. Děkuju
Vyšetři konvergence případně absolutní konvergenci těchto řad:
![kopírovat do textarea $b)\Sigma _{n=1}^{\infty }\frac{(-1)^n}{\sqrt[n^2]{n}}$](/mathtex/dc/dc091cb9a2681a48063424c66c0dd57c.gif)

_____________________________________________________________________________________________
==>> Řada je konvergentní. Mohli byste mi napsat jak ještě vyšetřit zdali je to absolutně konvergentní?
==>> Řada je konvergentní. Zde se opírám o to že
.
Mohli byste mi znovu prosím pomoct s tou absolutní konvergencí?
==>> Řada je divergentní, zde se absolutní divergence neurčuje že ano?
S tímto jsem si moc rady nevěděl. Zkusil jsem odmocninové kriterium viz dole ale k výsledku jsem se nedostal:![kopírovat do textarea $\lim_{n \to \infty }\sqrt[n]{\left( \frac{n-1}{n+1} \right)^{n(n-1)}}=\lim_{n \to \infty }\left( \frac{n-1}{n+1} \right)^{(n-1)}=\lim_{n \to \infty }\left[ \left( \frac{n-1}{n+1} \right)^n - \left( \frac{n-1}{n+1} \right) \right]$](/mathtex/07/0724fba9df4e3f46fb4c270c5cfc7b57.gif)
absolutni konvergence: pokud
takze a) ti konverguje absolutne,
v cecku mas chybu, pokud to mas dobre napsany tak ve jmenvateli je 2^(n^2) tak nemuzes napsat ze se to rovna 4^n,
v becku mas ze ti jmenovatel de k jednicce, takze nemas splnenou nutnou podminku konvergence
Stránky: 1