Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Dobrý den, mám před sebou matematiku, konkrétně stereometrie, příklady. Výpočky objemu, obsahů atd.
Vše by bylo v pořádku, kdybych jen dosazoval do vzorců, mám tu ale dost těžké úkoly.
Nechci to po Vás celé vyřešit, prosím alespoň nastínit jak na to... Hledal jsem různě na netu vzorce. A prostě asi nemám ten mozek na to, správně si to tam dosadit...
1: Objem kvádru ABCDEFGH se čtvercovou podstavou je 64 cm
. Odchylka tělesové úhlopříčky AG od roviny podstavy je 45°. Vypočítejte jeho povrch.
2: Vypočítejte délku podstavné hrany pravidelného pětibokého hranolu, jehož výška je stejná jako délka podstavné hrany. Objem hranolu = 100cm
Toto vím že jde udělat dosazením do vzorce, ale chce to po nás abychom na to přišli z odvození, viděl jsem tu podobný příklad, ale opět, vypadá to pro mě jen jako nesmyslná skupina písmen
3: Pravidelný komolý pětiboký jehlan má podstavné hrany délek 6cm a 4cm. Boční hrana svírá s rovinou podstavy úhel 60°. Vypočítejte objem a povrch komolého jehlanu.
4: Rotací pravoúhlého trojúhelníku ABC kolem odvěsny BC znikne rotační kužel, rotací téhož pravoúhlého trojúhelníku ABC kolem odvěsny AC vznikne jiný rotační kužel. Vypočítejte poměr objemů těchto dvou kuželů.
5: Nálevka má tvar rovnostraného kužele. Vypočítejte obsah plochy smáčené vodou v případě, že do nálevky nalijete 3 litry vody.
6: Jaká je přibližně délka vlny, která je namotána na kloubku tvaru koule o poloměru 8cm, je-li průměr vlny 1mm?
Za případné rady všem moc děkují. Vážně jsem z toho v koncích.
Zdravím,
téma zamknu, neodpovídá pravidlům viz pravidla a bylo by nepřehledné pro více úloh. Vyplatí se pohledat zadání na fóru (vložením části úlohy), např. poslední je zde.
Také hodně pomůže nakreslit si obrázek (stačí v Malování a vložit pomocí Upload obrázku pod oknem zprávy), pokud bude ještě něco problémové, tak prosím po jedné úloze do tématu a s obrázkem + vzorce, co jsi našel. Děkuji.
Téma zavřeno
Stránky: 1