↑ Jj:
Zdravím,
podle mne žádná delší. Ale mohli bychom se vzchopit (v tom děsném horku) a pokusit se dokázat, že tětiva, která prochází bode M (co dělí průměr v poměru 1:2) je nejkratší ze všech tětiv procházejících stejným bodem, pokud bude průměru kolmá.
Řekla bych, že zadání úloh není nezdařilejší, bohužel ve svém dosahu nemám jedinou učebnici, kde bych mohla zadání porovnat. Zkusím večer.
Nevím z kama je zadání,měli jsme to v písemce z matematiky...řekla bych že, z http://images.zbozi.cz/zbozi-images/515 … 240000.jpg ,nebo si pan učitel vymyslel sám,jak to rád dělává.
↑ zdenek1:
Zdravím,
děkuji, to určitě ano, pokud zadání čteme ↑ stejně:. Jen tak mimo téma - ten důkaz se mi nepodařilo vyrobit pěkně
pokusit se dokázat, že tětiva, která prochází bode M (co dělí průměr v poměru 1:2) je nejkratší ze všech tětiv procházejících stejným bodem, pokud bude průměru kolmá. ]
↑ MRoxy:
Z Planimetrie to určitě není, taková úloha je tam jen jedna (jelikož je spíš ZŠ, pokud je ve správném znění), Planimetrie má jiné číslování úloh (vždy s číslem kapitoly). Děkuji za ochotu.
↑ MRoxy: ↑ zdenek1: ↑ jelena:
Ta "kratší tětiva", když je tam jenom jedna, mě dost mate. V tomto vedru mi to připomělo akorát tak Felixe Holcmana, který říkal, že Anča Julčová si byla za svobodna daleko podobnější, než je teď....