Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, mám problém s těmito příklady potřeboval bych nějak poradit polopaticky jak začít a postupovat ...
umím parametrizovat úsečku a tak ale v R3 jsem parametrizaci zatím nějak nepochitil přesně....
ten první příklad jsem začal tak že jsem si určil že jde o elipsu
druhý příklad bych řekl kružnice ...
ten třetí příklad je nějaký šílený ...
Parametrizace křivek je pro mě divočina :-/ Děkuji každému kdo nějak zareaguje :)
a druhý
a třetí
.
.
.
již jsem koukal tady na fóru ale nějak mi to přijde vše divné :-/
Zdravím,
to je dost nepohodlné a nepřehledné dávat si odpověď - lepší je editovat úvodní příspěvek (jinak je téma dost nenápadné).
Řekla bych, že zatím problém je v tom, že v R3 nemáš zadané křivky, ale plochy, křivky k parametrizaci vznikají až průsečíkem těchto plochy.
1. zadání je průsečík nekonečného válce s eliptickou podstavou a roviny x+z=1,
2. zadání je průsečík nekonečného válce s kruhovou podstavou a roviny z=0,
3. zadání je průsečík sféry, nekonečného válce s kruhovou podstavou a ještě je vymezen do kterého kvadrantu se dostává (mně vychází 1/8 koule "všechno kladné").
U vás ale na ČVUT (stavební?) jsou podrobné podklady, přidej, prosím, odkaz. Pokud nepomůže, tak si, prosím, založ nové téma (může být náhled na více zadání, ale k rozboru podrobněji jen jedno). Děkuji.
↑ jelena:
Podklady máme, tyhle příklady jsou ale zkouškové a k těm nemáme nic :) Já tedy tohle téma označím za vyřešené a začnu nové téma a vždy jen jeden příklad :) Ano ? Děkuji.
↑ tranceee:
První příklad:
Další příklady analogicky
Zdravím,
↑ tranceee: ano, no vidíš sám, že odezva v takovém nepřehledném tématu vázne.
Podklady máme
potom je pohodlnější místo vysvětlování jen označit - kterou stránce máš věnovat pozornost, také pohodlnější v označování apod.
↑ martisek: děkuji velice. Tak kolega ještě tady dodiskutuje 1. úlohu a potom se dohodnete spolu, jak pokračovat v tématu. To už nechám na vás dva :-)
Stránky: 1