Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
díky, jinak kdyby jsme tu kvad. rovnici nedělili 2, tak by vyšel jinek diskriminant -> jinej výsledek, takkže je nutný mít tu rovnici v co nejzákladnějším tvaru?
(OT: já myslel že sčitovat se mohou jen matice které mají stejný počet řádků a sloupců)
(OT: já myslel je sčitovat se mohou jen matice které mají stejný počet řádků a sloupců)
:-) to není OT, jelikož v názvu tématu máš "matice" a pro matice to platí. OT je, že v zadání rovnice jsou determinanty.
jinak kdyby jsme tu kvad. rovnici nedělili 2, tak by vyšel jinek diskriminant -> jinej výsledek, takkže je nutný mít tu rovnici v co nejzákladnějším tvaru?
a) "kdybychom",
b) dělění stran rovnice nenulovým číslem je ekvivalentní úprava, tedy na výsledek by to vliv mít nemělo. Jak Tobě vyšlo? Děkuji.
Zdravím v tématu.
↑ klix:
a 2 Moderotoři v tématu - to samozřejmě vnaší pořádek :-)
Zderivuješ jako složenou funkci - po přepisu
a používej, prosím Editor TeX napravo od okna zprávy a také nástroje úvodního tématu sekce VŠ. A potom už do nového tématu, prosím.
takže takhle?
Způsob vložení návrhu je nejméně vhodný - zkoušel jsi Editor TeX napravo od okna zprávy? Jinak výsledek v pořádku.
Pokud je v zadání jen "derivujte", potom bych nechala tak, jak máš, protože je vidět, jak se derivovalo. Pokud je ještě "a upravte", tak můžeš upravovat, ale pozor na úpravy mimo definiční obor původní funkce, nebo derivace. Pokud jen úpravy, tak zapisovat i podmínky.
Když mám v plánu derivaci používat následně pro vyšetření průběhu funkce, tak upravuji opatrně, abych nic nepoztrácela z původního výazu pro derivaci.
Ostatně MAW nabizí i úpravy - zkoušel jsi? Děkuji.
Tak zde úprav moc není:
úplně poslední úprava (i když je nejdélší), tak je nejpřehlednejší pro nalezení nulových bodů a bodu, kde derivace neexistuje (což se bude hodit pro vyšetření funkce). Jinak to byla spíš kosmetická úprava. Zkoušel jsi již úpravy, co nabízí MAW?