Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Jelena: edit dle pravidel.
Caute, dnes mam deadline odovzdania prikladov z fyziky a s niektorymi neviem vobec pohnut (fyzika nieje moja salka kavy). Vedeli by ste mi niekto poradit prosim? Budem velmi vdacna. :)
Zdravím,
založ si, prosím, samostatné téma pro každou úlohu a doplň tabulkové údaje (je zřejmé, že je třeba) + vzorce, nebo alespoň materiál, ze kterého studuješ viz pravidla.
Ve 2) - hmotnost vyšla po použití hustoty (můžeš, prosím, doplnit hodnotu) a vypočteného objemu? Potom můžeš pokračovat na výpočet látkového množství a použití Avogadrová čísla. tedy v tomto tématu můžeme dodiskutovat úlohu 2, kterou již máš rozpracovanou. Děkuji.
↑ jelena:
Ok, spravim nové vlákna...
V= 15*15*0.7 = 157,5 mm^3 = 0,158 cm
Ro_Si= 2.329 g/cm^3
m_Si= Ro*V = 2,329*0.158 = 0,368 g <-- Hmotnost
Kolko atomov obsahuje zrejme vypocitam ako 15x15x0,7 / Objem jedného atómu a tú druhú otázku by som robila rovnako: 32x32x32 / Objem atómu
Problém je, že objem atómu neviem, nasla som len molárny a to mi moc nepomoze...
↑ Geofreya:
Děkuji.
Problém je, že objem atómu neviem, nasla som len molárny a to mi moc nepomoze
ne, molární objem bych nepoužila. Spíš bych vycházela ze vztahů pro látkové množství, že
a dál, že
, hledáme N.