Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím,
jak zintegruju
?
Já na to šel takže jsem si dal substituci
předtím jsem si to rozložil jako
->
takže
po dosazení substituce
roznásobil jsem a jednoduše zintegroval a dosadil cos zpět...Kde jsme udělal chybu?

JO sry, tak to mám ve vzorečkách...No učitel mi to celé štrtnul a dal mi 0 bodů...

↑ Mihelherbiii:
No, 1 bod ti pan učitel dát mohl. (za správnou metodu integrování a a správnou substituci).

Vzhledem k tomu, že to byl příklad za 15 bodů na mojí 3. zkoušce a měl jsem příklad celý hotový...
↑ Mihelherbiii: když spadne most, kterej jsi projektoval, taky nikoho nebude zajímat, žes to propočítal správně, jenom ses sekl v desetinný čárce

Ale já jsme se nikde nesekl, spočítal jsem ho celý tak já být...teď jsem se v tom ujistil..

↑ Mihelherbiii:
No a jak Ti mohl ten příklad vyjít správně pokud jsi použil špatný vzoreček:
↑ Stýv: ↑ Freedy:
Pánové,
oba se pletete, a to hned dvakrát.
Za prvé: ↑ Mihelherbiii: nestaví most, ale zatím se to jenom učí. A pokud mu učitel neřekne, kde dělá chyby, kvůli blbosti mu škrtne celý příklad a ohodnotí ho stejně, jako lemplovi, který vůbec neví, která bije, tak ho to asi nenaučí.
A za druhé - když Američani svého času rozflákali sondu za pět miliard dolarů o Mars, divili byste se, kolik lidí se zajímalo o to, že to bylo spočítáno správně, akorát se dvě firmy nedohodly na tom, jestli je to počítáno v metrech nebo v yardech...

Teď jsem to špatně napsal, ne zkoušce jsem to napsal dobře... Budu mu muset napsat mail..