Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 26. 07. 2013 21:51

miso16211
Πυθαγόραc
Pozice: n/a

co dál?

zdravim vše,

dnes som dokoncil velu stredoskolsku matematiku(skor zoznamenie sa s pojmami).
Integrály, derivácie, komplexne čísla, analyticka geometria, kombinatorika, pravdepodobnost, limity, postupnosti, geometria, stereometria, logika a základ.

Co by som mal dalej studovat ak idem na matfyz? Viem ze z fyziky si asi prestudujem Feymenove prednasky z fyziky. A z matematiky co by ste mi odporucili? Vraj je tam mnoho odvodzovania (asi si povystrihujem z pdf od realistického vśetke dôkazy a odvodzovania).

Definicie mi idu tazko, treba sa ich naucit, alebo vediet slovne popisat ako dostanem to a ako sa to definuje?
Kombinatorika a pravdepodobnost mi zcela robila problem asi si to prestudujem.
Treba vediet do prvaku determinant a matice? Priestorovu pravdepodobnost a numericke vypocty? Co mam urobit aby pre mna prvak na VS nebol tazky. Viem, že tam proste nebudu iba vypočty.

• (téma jako vyřešené označil(a) miso16211)

#2 26. 07. 2013 23:34

vanok
Reputace:   742 

Re: co dál?

Ahoj ↑ miso16211:,
Mas vela moznosti.
Napr.
Zaklady matematickej logiky
Grupy permutacii
Dokazy z indukciou
A ine... na co najdes dobru dokumentaciu...

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

#3 26. 07. 2013 23:43

Hanis
Veterán
Místo: Brno
Škola: PřF MUNI - Statistika a analýza dat
Pozice: Děvče pro všechno
Reputace:   148 

Re: co dál?

Nejvíce se v prváku obvykle vyhazuje na lineární algebře. (U nás mohu potvrdit a co vím od kolegů z matfyzu, tak i tam je lingebra předmět, kde se dělí semeno od plev.

Zápatí