Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 03. 08. 2013 08:41

marek094
Zelenáč
Škola: Gymnázium
Pozice: student
Reputace:   

Jak začít s MO P?

Dobrý den,
chtěl bych se zúčastnit MO kategorie P. Stručně:
Už (jsem řešil) řeším MO. Předmět programování budu mít až od září. Ovládám PHP (strukturově).

Potřebuji poradit s výběrem jazyka (Pascal, C, C++) (podobná syntaxe s PHP, jednoduchost) a poté (asi) s kompilátorem resp. co všechno bych si měl stáhnout když mám Windows? Můžu psát kód v PSPadu, aby se mi kód po uložení sám zkompiloval?

Zkoušel jsem již něco nastudovat a postahovat (Codeblocks), ale přijde mi to jako „kanón na vrabce“. Navíc bych to asi radši psal v PSPadu..

Za každou radu děkuji.

#2 03. 08. 2013 15:47

teutates
Reputace:   

Re: Jak začít s MO P?

nejlepší by asi bylo C/C++. Na netu najdeš plno tutoriálů (např. na programujte.com apod). Stáhni si visual studio (http://www.microsoft.com/visualstudio/c … ws-desktop). S PSpadem bys toho moc neudelal jelikož potřebuješ ještě kompilátor.

#3 03. 08. 2013 20:35 — Editoval ado130 (03. 08. 2013 20:36)

ado130
Škola: FEKT VUT
Pozice: Študent
Reputace:   

Ako napísal teutates, ideálne bude asi začať s C. Samozrejme samotný program môžeš písať aj v PSPad-e, ale musíš ho v niečom skompilovať, ja na zač. používam Dev-C++, je to jednoduché a na tie začiatky úplne stačí, samozrejme ak chceš niečo profesionálnejšie, tak jednoznačne VS. Učiť sa môžeš napr. z knihy od Pavla Herouta - Učebnice jazyka C, alebo na nete nájdeš mnoho návodov aj v SK/CZ.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

#4 09. 08. 2013 12:55 — Editoval marek094 (09. 08. 2013 12:58)

marek094
Zelenáč
Škola: Gymnázium
Pozice: student
Reputace:   

Děkuji za rady, povedlo se mi zprovoznit Visual C++, začal už jsem s "Hello World" :) doufám, že to stihnu.
EDIT: pravopis

Zápatí