Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
chtěl bych se zúčastnit MO kategorie P. Stručně:
Už (jsem řešil) řeším MO. Předmět programování budu mít až od září. Ovládám PHP (strukturově).
Potřebuji poradit s výběrem jazyka (Pascal, C, C++) (podobná syntaxe s PHP, jednoduchost) a poté (asi) s kompilátorem resp. co všechno bych si měl stáhnout když mám Windows? Můžu psát kód v PSPadu, aby se mi kód po uložení sám zkompiloval?
Zkoušel jsem již něco nastudovat a postahovat (Codeblocks), ale přijde mi to jako „kanón na vrabce“. Navíc bych to asi radši psal v PSPadu..
Za každou radu děkuji.
nejlepší by asi bylo C/C++. Na netu najdeš plno tutoriálů (např. na programujte.com apod). Stáhni si visual studio (http://www.microsoft.com/visualstudio/c … ws-desktop). S PSpadem bys toho moc neudelal jelikož potřebuješ ještě kompilátor.
Ako napísal teutates, ideálne bude asi začať s C. Samozrejme samotný program môžeš písať aj v PSPad-e, ale musíš ho v niečom skompilovať, ja na zač. používam Dev-C++, je to jednoduché a na tie začiatky úplne stačí, samozrejme ak chceš niečo profesionálnejšie, tak jednoznačne VS. Učiť sa môžeš napr. z knihy od Pavla Herouta - Učebnice jazyka C, alebo na nete nájdeš mnoho návodov aj v SK/CZ.