Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
7. Na zájazde sa zúčastnilo 48 osôb. Boli medzi nimi muži, ženy a deti. Žien bolo o 4 viac ako mužov, detí bolo o 6 menej ako polovica dospelých. Koľko mužov, žien a detí sa zúčastnilo zájazdu?
↑ SvetaPan:
a co svůj návrh, postup, pokus?
↑ SvetaPan:
M
Z
D
Na zájazde sa zúčastnilo 48 osôb.
M+Z+D=48
Žien bolo o 4 viac ako mužov
Z=M+4
detí bolo o 6 menej ako polovica dospelých
((M+Z)/2)-6=D
Za Z z druhé dosadíš do třetí
Za Z z druhé dosadíš do první a též za D z třetí dosadíš do první
budeš mít jednu rovnici o neznámé M
No vyriešiť som to nevyriešil ale aj tak ďakujem. Rád prispejem tejto stránke za pomoc ale nevidel som, že by sa dalo platiť aj zo Slovenska.
↑ SvetaPan:
Rovnice bude vypadat takto :
SvetaPan napsal(a):
Rád prispejem tejto stránke za pomoc ale nevidel som, že by sa dalo platiť aj zo Slovenska.
Ze Slovenska je taková platba problém (a i celkově SMS platby nejsou moc výhodné). Děkuji za ochotu, ale určitě není nutné nic přispívat.
Spíš - dokud jsem ještě aktivně přispívala v tématech, tak mne potěšilo, když jsem viděla téma završené sdělením, že je dořešeno (nebo alespoň označením za "vyřešené"), tak věřím, že i kolegy, kdo se zapojil do témat, takové zpráva potěší (můžeš kolegům přidat i do reputace). Tak ještě témata dokončí, prosím.
↑ marnes:
děkuji, je dobré kolegům ZŠ a již skoro SŠ ponechávat větší prostor, nebo se nám nerozvine základna, je tak? Zdravím :-)
↑ marnes:
to se obtížně organizuje tak online - kolegovi jsme uspořádali téma s takovým záměrem. No moc se to nepovedlo.
Stránky: 1