Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
nenapadá vás nějaký způsob, jak hezky znázornit kanonický izomorfismus
, daný předpisem
?
Zde
značí duální prostor k vektorovému prostoru V, tj. prostor všech homomorfismů prostoru V do komutatuvního tělesa T (pole).
↑ Tomas5:
Ahoj, děkuji.
Důkaz mám, jen by mě zajímalo, zda se to dá nějak hezky znázornit. Například jako diagram duálního zobrazení:
V --F--> W
\ |
\ | \psi \in W^*
x \ |
v
T
kde misto x ma byt F^*(\psi). Omlouvam se za skaredost diagramu, běžně používám por diagramy \xymatrix{}, tady to řešit neumím, leda přes picture...
↑ Tomas5:
Jo, ohledně těch materiálů anglických - jestli to jsou nějaká hezká skripta nebo kniha, tak bych se na to v budoucnu ráda podívala. Díky.
↑ Andrejka3:
Ahoj,
asi bych se pokusil nějak názorně zachytit, jak se zobrazí báze V. Ale neříkám, že to lze nějak pěkně vystihnout.
↑ check_drummer:
Budu ráda :) Prostě mi přijde divné, že si neumím nakreslit obrázek, i když to většinou nedělám. (Svým způsobem je samotný zápis obrázkem)
poznamka: zda sa mi, ze je najlepsie pouzivat v tejto situacii pre kanonicku bilinearnu formu na
taketo oznacenie 
a podobne na
toto 
Stránky: 1