moderny vs typicki
| chcel/a by som písomky(mesacne), skusanie, prepadovky, | 77% - 7 | |||||
| chcel/a by som model moodle + cviká | 22% - 2 | |||||
| Počet hlasujících: 13 | ||||||
jaky typ ucitela preferujete
zdravim nad touto metodou vyučovania sa zamyšlam(použil to raz učitel fyziky)
model moodle - každý týžden by žiaci chodili na stránku školy kde maju moodle a musia vyplniť test (s 3 - 5 krátkymi úlohami). Úlohy by súvisely s prebranou látkou, ktorú by učiteľ za ten jeden týžden vysvetlil žiakom. Počet úloh by záviselo od počtu hodín týždenne. Na vypracovanie by žiaci mali týžden, po prihláseni a otvorení testu by mali/nemali časový limit(nemali - obyčajná domáca úloha, mali - krátka písomka). Fungovalo by to? Žiadny stres! Povolilo by to ministerstvo školstva? Už kazdý ma internet(prípadne v škole).
+ za polrok jedna veľka písomka (prípadne opravná)
+ model cvika - matematiku treba počítať, ak by bolo napr. 4 hodiny týždenne, tak 2 hodiny vysvetlovania a 2 hodiny počitania- cvicenia(alebo inak rozdelene)
+ na začiatku roka by som sa spytal, kto by chcel ústne odpovedať može požiadať o to a hocikedy v roku by bol vyvolaný
O co ide? Ide o to, že ľudia sa naučia niečo a potom rychlo zabudnu, myslim že by mali väčšiu motivaciu, nestresovali sa, NIEČO BY SA NAUČILI!
na výučbu by som mal projektor a notebook a priklady by som premietal, alebo nejak inak
tieto materialy by som používal : realisticky.cz
↑ miso16211:
Miško, zopár poznámok posielam.
Školstvo bolo zavedené ako kultivovaná forma väzby. Rodičia počas zháňania obživy vedia presne kde sú ich ratolesti. Sú časovo a aj priestorovo definované ich súradnice a to je základná istota. To že sa popri tom aj niečo naučia je "drobný" bonus.
Ten, kto má na viac, ten sa vyvíja ďalej, pracuje na sebe. Je v tom aj dosť emócie ako hybnej sily.
Masová pedagogika niekedy nezaberá. Musí byť dobrá zostava aj triedy aj pedag.dozoru. Ideálny je myslím náročný osobný učitel aký si mohla dovoliť šlachta.
A najzákladnejšie pravidlo, ktoré pretrvalo celé veky je v citáte..Ťažko na cvičisku, lahšie na bojisku.
↑ pietro:
u nas to fungovalo na fyzike, a bola to flákarina ale priemerny dvojkar/trojkar sa nieco naucil zo záujmu.
plusy - nepovinne zošity, ktoré sa používali na jednen pisomke na polroku, žiadne skúšanie, žiadne prepadovky, rýchle a bezbolestne laborátorne práce, v podstate to bola prednáška na ktorú musel žiak prísť, týždenne urobit krátky testík s dvoma úlohami s tým, že píseš iba výsledky, žiadne diktovanie poznamok, žiadny stress
platí to na KAŽDÚ triedu (pri fyzike hej)
minusi - neviem
Celkový dojem - počúvanim som niečo naučil o jadrovej fyzike, nič som sa neučil naspämeť, pri normalnom vyučovaní som sa učil naspämeť a po týždni zabudol som(a mal som za 1!)
↑ miso16211:
Zdravím Tě,
osobně bych se za model Moodle nepřimlouval. Mám s ním spíše negativní zkušenosti. Mimo jiné, vidím jako velký problém ověření autenticity vypracování písemky "na dálku". Osobní přístup pedagoga nelze (dle mého názoru) v žádném případě vyvážit elektronickou formou komunikace vypracováním nějakých úkolů.

Stres je součástí života. A pokud se jej nenaučíš zvládat ve škole, kde o nic nejde, tak co potom v práci?
A pokud budeš učit děcka jenom pomocí testů/přednášek bez zkoušení a delších prací - kde máš jistotu, že látku pochopily? Individuální přístup? A pokud dokonce dálkové zkoušení - nemáš šanci uhlídat autorství.