Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj jednou jsem se zde ptala na hustotu náhodného vektoru Odkaz..... a dneska mám podobný příklad:

Rozhodněte zdali- může jít o hustotu náhodného vektoru X,Y?
kdyby byla otázka může jít o hustotu náhodného vektoru (XY) ? tak tak budu počítat sdruženou hustotu a počítá se dvojný integrál????
nebo jsem si to zase jen špatně vydedukovala a hledám v tom zbytečně složitosti???
může mi to někdo prosím vysvětlit a objasnit???
↑ Jj:
ok, takže se neurčuje zvlášť marginální hustota? stačí vypočítat tedy dvojný integrál a dodržet podmínky které jste napsal... šlo mi hlavně o to, že jsem našla dvě rozdílně zadané otázky k výpočtu... v jedné se ptali na hustotu náhodného vektoru X,Y.... a v jiné na hustotu náhodného vektoru (XY)... obě otázky tedy znamenají totéž --> vypočítám prostě dvojný integrál???...
asi si to zbytečně dělám těžké :D :(
NO jestli to cheš zjistit přes jednorozměrné marginální hustoty, tak to lze udělat následovně. Vypočteš
(meze pro y)
a
(meze pro x)
a jestli se jedná o ověření, tak jak říká kolega ↑ Jj:
tzn.:
(meze pro x)
a
(meze pro y)
Obdobně by to vypadalo u trojrozměrného vektoru.
tzn.
a
atd
Stránky: 1