Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Čau lidi,prosím poradili byste mi s jedním příkladem dostal jsem ho za domací úkol a nevím jak na to.Ty ostatní příklady jsem spočítal ale tenhle fakt nechápu.
V nekonečné posloupnosti (an )n=1 až nekonečno je pro každé sudé číslo n an = 4, pro každé liché
číslo n platí an = 0. Zapište tuto posloupnost vzorcem pro n-tý člen.
jinak příklady na určení členu posloupnosti jsem vypočítal ale tohle nechápu.Prosím nevěděl by někdo jak se to vypočítá .
Děkuji :)))
jo díky a co pak moc jsem to nepochopil :O
↑ student.sse-lipniknb.cz:čo chceš ďalej už je to vyriešené ten predpis je odpoveď na danú úlohu
jo tak mnohokrát díky už jsem to pochopil nebylo to zas tak těžké fakt dík :))

Ahoj mám problém s příkladem z posloupnosti,jsme teprve na začátku ale zasekla jsem se u rekurentního vzorce a mám dopočítat PŘ: určete prvních 6členů posloupnosti (AN) která je dána rekurentním vzorcem a počátečními podmínkami
,
,
, 

mám dopočítat A4,A5,A6
a mně to by vyšlo A4=21,A5=164,A6=355
zdájí se mi ty výsledky příliš velké a nemůžu přijít na to jak jinak to vypočítat
předem děkuji za radu
↑ SAbca ZAvrelova:
Zdravím,
jsi na fóru nová, je třeba si založit vlastní téma viz pravidla. Tvůj zápis (bez kontroly postupu) jsem upravila do TeX (napravo od okna zprávy je Editor. Překopíruj si, prosím, do nového tématu (je zápis v pořádku?) Děkuji.