Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 05. 09. 2013 15:34

mar.mat.fyz
Zelenáč
Pozice: student
Reputace:   

Seminární práce

Zdravim leto s v listopadu budu odevzdávat seminární práci z dějepisu na libovolné téma...já si zvolil matematické ojevy v 2.polovině 20.stol.Pokud by měl někdo nějáký nápad,co by moje seminární práce neměla opomenout nebo jinou radu,budu rád.:-)

#2 05. 09. 2013 15:44

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

Re: Seminární práce

↑ mar.mat.fyz:
Rozhodně nesmíš zapomenout na Jarníkův algoritmus a Borůvkův algoritmus - čechofilní přístup je obvykle dějepisci oceňován;-)

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

#3 05. 09. 2013 15:57

Geronimo
Místo: Bruntál/Brno
Škola: PřF+ESF MUNI
Reputace:   20 

↑ Formol:

Nechci ti do toho kecat, ale oba algoritmy byly publikovany v mezivalecne dobe a ↑ mar.mat.fyz: chce psat o objevech v 2. pol. 20. stol.

Co se tyce ceskych matematiku 2. pol. 20. stol., tak se mi ted vybavi jen Oldrich Vasicek, jehoz prinos je hlavne ve financni matematice a pravdepodobnosti.

„Jestliže neumíš – naučíme, jestliže nemůžeš – pomůžeme ti, jestliže nechceš – nepotřebujeme tě.“ —Jan Werich

#4 05. 09. 2013 17:15 — Editoval Formol (05. 09. 2013 17:24)

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

↑ Geronimo:
To mi do toho klidně kecej - před úprkem z pracoviště jsem s bílým oblečením nejspíš odhodil i schopnost číst:-(

Edit (abych uvedl i něco užitečného) - rozhodně by měla zaznít Vopěnkova alternativní teorie množin a Kurzweilův integrál.

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

#5 05. 09. 2013 18:17

nejsem_tonda

Reputace:   54 

Ahoj,
asi nemam nic, nad cim bys uz nepremyslel - ja bych urcite psal o Velke Fermatove vete a RSA algoritmu.

Znate videa a ucebnici?

#6 08. 09. 2013 17:25

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

Důkaz problému čtyř barev, některé Hilbertovy problémy.

Nějak obecněji bych doporučil se podívat po teorii složitosti, teorii grafů nebo teorii her. To jsou relativně mladé obory matematiky, takže si myslím, že tam toho bude víc než dost.

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#7 08. 09. 2013 19:38

mar.mat.fyz
Zelenáč
Reputace:   

Diky vsem za napady,urcite se necham inspirovat.:-)Ps:Chtel jsem svoje tema mit rozsirene o fyziku a chtel jsem cele 20.stol,ale ucitelka rekla,ze cim uzsi zamereni,tim lepsi,takze mi to poradne zredukovala.:-D

Zápatí