Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravim leto s v listopadu budu odevzdávat seminární práci z dějepisu na libovolné téma...já si zvolil matematické ojevy v 2.polovině 20.stol.Pokud by měl někdo nějáký nápad,co by moje seminární práce neměla opomenout nebo jinou radu,budu rád.:-)
↑ mar.mat.fyz:
Rozhodně nesmíš zapomenout na Jarníkův algoritmus a Borůvkův algoritmus - čechofilní přístup je obvykle dějepisci oceňován;-)
↑ Formol:
Nechci ti do toho kecat, ale oba algoritmy byly publikovany v mezivalecne dobe a ↑ mar.mat.fyz: chce psat o objevech v 2. pol. 20. stol.
Co se tyce ceskych matematiku 2. pol. 20. stol., tak se mi ted vybavi jen Oldrich Vasicek, jehoz prinos je hlavne ve financni matematice a pravdepodobnosti.
↑ Geronimo:
To mi do toho klidně kecej - před úprkem z pracoviště jsem s bílým oblečením nejspíš odhodil i schopnost číst:-(
Edit (abych uvedl i něco užitečného) - rozhodně by měla zaznít Vopěnkova alternativní teorie množin a Kurzweilův integrál.

Ahoj,
asi nemam nic, nad cim bys uz nepremyslel - ja bych urcite psal o Velke Fermatove vete a RSA algoritmu.
Důkaz problému čtyř barev, některé Hilbertovy problémy.
Nějak obecněji bych doporučil se podívat po teorii složitosti, teorii grafů nebo teorii her. To jsou relativně mladé obory matematiky, takže si myslím, že tam toho bude víc než dost.

Diky vsem za napady,urcite se necham inspirovat.:-)Ps:Chtel jsem svoje tema mit rozsirene o fyziku a chtel jsem cele 20.stol,ale ucitelka rekla,ze cim uzsi zamereni,tim lepsi,takze mi to poradne zredukovala.:-D