Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 09. 2013 12:21

Toom
Zelenáč
Pozice: student 3. ročník
Reputace:   

Návrhy témat SOČ

Ahoj. po konzultaci padlo moje téma, takže bych Vás chtěl poprosit o nějaké nápady na témata v oboru matematiky, fyziky či chemie.

#2 15. 09. 2013 13:14

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

Re: Návrhy témat SOČ

Hmm... Co třeba Problém P vs NP? :)

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#3 15. 09. 2013 13:42

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Zdravím v tématu,

↑ byk7:

:-) Tvé problémy bych chtěla mít.

↑ Toom:

To se bude špatně doporučovat - zkus si promyslet, co Tebe zajímá např. s ohledem na budoucí VŠ studium, jaké jsou podmínky na škole nebo okolo, kde umožní udělat něco praktického (např. laboratoř, firma, koho můžeš oslovit, rodiče, někdo ze známých, kamarádů, co už něco děla a i třeba kus takové práce potřebuje).

Jaké téma se zavrhlo a proč? Předchozí témata SOČ jsi procházel, není např. u vás na škole některé, na které by se dalo navázat a rozvíjet? Děkuji.

#4 15. 09. 2013 16:43 — Editoval Toom (17. 09. 2013 07:20)

Toom
Zelenáč
Reputace:   

↑ byk7:
no nemyslím, že bych tomu mohl nějak pomoci

↑ jelena:
Díky, zkusím to promyslet a ještě se zeptat.

Bylo to z jiného soudku (hudby). Zjistil jsem, že to ve světě není až tak originální a po rozhovoru s učitelem jsem se dozvěděl, že to podle něj nezapadá do koncepce SOČ.  Ale stejně to udělám, aspoň to bude na koncertě zlatý hřeb večera :)

Co vím tak minimálně 5-6 let nikdo SOČ na škole nedělal, takže se nemám z čeho odrazit.

#5 15. 09. 2013 18:51

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

podle něj nezapadá do koncepce SOČ.

a co tak podle něj zapadá? Mám dojem, že spektrum práce je dostatečně široké. Pokud bys trval na "hudba-fyzika-matematika-chemie", zkus se poptat v tomto tématu - tuším, že se v něm vyskytuje zastoupení všech těchto oborů.

Mně by se třeba zamlouvala osobnost skladatele a chemika Borodina, bohužel tato kniha vyšla jen v ruštině (asi), ale odvozování chemických reakcí z literárního textu je celkem podnětné. Tak hodně zdaru s výběrem tématu.

#6 15. 09. 2013 22:25 — Editoval Peta8 (15. 09. 2013 22:26)

Peta8
Fyzikář
Reputace:   24 
Web

Já budu asi za prudiče, ale pokud nevím o čem psát, respektive, když nemohu psát o svém tématu, tak je to akorát ztráta času, škoda papíru, ...

Tím neříkám, že to je Tvoje vina.

#7 17. 09. 2013 07:33

Toom
Zelenáč
Reputace:   

↑ jelena:
netrvám na této kombinaci, i když ta kombinace matematiky a hudby by byla pěkná, ale už mám i vytipováno něco jiného,tak uvidím.
Díky za toho Borodina, určitě si ho poslechnu, ale mám o tom jiné představy.
↑ Peta8:
Podle mne to má smysl, když se o to téma zajímáš a jinak by tě nenapadlo, nebo by si o něm neuvažoval. Ale může to být věc názoru.

Zápatí