Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 01. 2009 16:18

terryjohn
Reputace:   

analytická geometrie

http://forum.matweb.cz/upload/115-Sn�mek0%20016.jpg

prosil bych jestli nekdo vite neco z techto prikaldu tak to sem hodit,pls spocitane,krok za krokem,moc tomu nerozumim jako,hlavne od prikaldu 8 a dolu.......

#2 15. 01. 2009 17:25

lukaszh
Místo: Bratislava
Reputace:   37 

Re: analytická geometrie

↑ terryjohn:
Celé, od nás spočítané, ti veľmi nepomôže. Môžeš to akurát zneužiť a nič sa nenaučíš. Malo by byť v prvom rade v tvojom záujme vedieť to. Nemáme tu veľmi radi zoskenované celé strany s cvičeniami.

4. Nezneužívejte prosím forum k tomu, aby vám někdo vyřešil celý váš domácí úkol. Vždy se snažte alespoň zběžně naznačit váš vlastní pokus a řešení předložených příkladů. Nejsme automat na řešení příkladů.

Názov tvojho príspevku má byť čo najkonkrétnejší

3. Dát tématu co nejkonkrétnější název (tedy ne „přijímačky na VŠ“ ale „Binomický rozvoj“). Nepiště dále název tématu velkými písmeny, větší pozornost si tím nezasloužíte.

Vyber si nejaký príklad, povedz nám ako si postupoval, a potom ti môžeme pomôcť s konkrétnym problémom (napríklad neviem upraviť rovnicu kružnice na stredový tvar).

"The mathematical rules of the universe are visible to men in the form of beauty."
John Michel

#3 15. 01. 2009 17:43

terryjohn
Reputace:   

treba priklad 10a,tak s tim proste vbc nvm co delat tak proste jen prosim aby mi nekdo poradil,to neni nas domaci ukol,ale jen sme si to meli propocitat,ze z toho dostaneme zitra pololetku a jako fakt to nechapu tak co mam delat no proste me nejde matika noo tak sem vas poprosil abyste mi ukazali jak na to,jelikoz tam dava vzdy stejne zadani jen jine cisla tak proste potrebuju vedet jak se u tech prikaldu postupuje..........

#4 15. 01. 2009 21:34

terryjohn
Reputace:   

Prosíímm  poradte mi nekdo s tema prikaldama i postup pls dal nvm jak...

Příklad č 14: Přišel jsem na tohle a dále nvm jak,pls radu…
(x-3)²+(y-2)²=25

Příklad č 9: Přišel jsem na tohle a dále nvm jak,pls radu…
H: y²-4x²-8x-8=0
-4(x²+2x-1)+y²=8-4
(x+1) ²+y²/4 = 1 dále nvm…

Zápatí