Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, může mi porosím tady někdo vysvětlit, proč u tohoto příkladu se c2 a c3 rovná 0 ? u c1 to chápu, že to tak vyšlo ,ale proč taky c2 a c3 nevím.
už je mi to jasné..díííky moc :) ještě ale nebudu dávat vyřešeno, někde tam byl ještě nejaký příklad, který jsem moc nechápal ..zkusím to tu později hodit
Zdravím,
↑ hribecek1993:
pokud je vyřešeno, tak v tom smyslu prosím označit (teď provedu, v dalších, prosím, sám) a pro nový dotaz si založit nové téma viz pravidla. Děkuji.
ještě se chci zeptat, u složitějších příkladů se volí parametr "t" který, může být prý libovolné reálné číslo..já ale nechápu proč libovolné, když potom vyjde pokaždé jiný výsledek ne?
↑ hribecek1993:
Zdravím,
pravděpodobně máš na mysli soustavu lineárních rovnic, kdy při řešení vznikne potřeba zavedení parametru - viz Frobeniova věta a "nekonečně mnoho řešení".
Výsledkem řešení soustavy bude zápis kořenů (v tomto zápisu bude obsažen parametr), konkrétní hodnoty výsledků můžeme zapisovat po volbě konkrétní hodnoty pro parametr (libovolný z povoleného oborů), ale takových konkrétních hodnot je nekonečně mnoho a každý takto vytvořený výsledek vyhovuje soustavě.
u složitějších příkladů
jak vidíš sám v odkazu (příklad na "nekonečně mnoho řešení") nic složitého nemusí být, stačí, když 2 nenáročné rovnice v soustavě jsou lineárně závisle (jedna je násobkem druhé).
Je to k dotazu, co máš? Téma také můžeš odznačit za nevyřešené - také čudlíkem v 1. příspěvku. Děkuji.
Stránky: 1