Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Omlouvám se, stupidní problém, ale naježil jsem si novou kalkulačku (Casio fx 85ES). Něco jsem tam asi nastavil a výsledek dělení se mi zobrazuje jako zlomek (Takže 9 / 8 se nezobrazí jako destinné místo 1,125, ale jako zlomek 9/8). V návodu jsem hledal, ale nenašel. Pokoušel jsem se dát kalkulačku do továrního nastavení, ale nepomohlo. Nevíte, co jsem zmáčkl?
Zdravím dalšího majitele 85ES, je parádní.
Dočasné řešení - tlačítko S<=>D.
Jinak zkoušel jsem najít řešení tvého problému a hrozně jsem si znefunkčnil kalkulačku :) Šel jsem do nastavení (Setup) a tam do Input/Output (IO) a teď mi nefunguje správně S<=>D. Siny a cosiny se mi jako zlomky neukážou :/
Edit: Tak nic, ono se přepíná mezi MathIO a LineIO.
Pokud tedy chceš permanentně ROVNOU výsledky, tak si zapni LineIO. Pokud chceš zlomky (pokud jdou), tak si dej MathIO a přepínej na vyčíslení přes S<=>D. Tohle používám už leta a doporučuji.
Nemáš na kalkulačce zezadu tlačítko na reset? Já mam starší modeel fx-82TL a tam je.
↑ Gooorila:
co třeba počítat bez kalkulačky :-)
já to neumím s kalkulačkou, natož bez ní :o). Ale jednou možná přestoupím do vyššího levelu a budu mrskat odmocniny z hlavy a jen s pomocí tužky a papírku :o). Na druhou stranu, když připravuji zakázku a objednávám skla (nepožární, takže hodně drahé) do našich stěn, radši bych ty statisícové částky svěřil té kalkulačce, než mi :oD