Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Veter@n:
Zdravím, zcela jasně si pamatuji, že tento dotaz již zde byl- nepomohlo? Děkuji.
↑ Veter@n:
To bude potíž - já se bl*** vyhybám, proto netuším, jaké mají manuály.
V duchu tohoto fóra - tedy "polopaticky" - je to zde (na toto téma již sem odkazovala. Opravdu projdi se ti téma, projdi se obrázky od Ivany, vem si nějaké konkrétní příklady a konkrétně se poptej.
↑ Veter@n:
zkus přečíst můj příspěvek 4. + obrázky od Ivany, kousek dál.
↑ jelena: Já jsem kdysi docela s úspěchem ukazoval převádění jednotek jako "náhradu termů". EDIT: Nepotřebuji tak žádné představy o čtvercích, krychlích atd.
Je nutné znát jen základní vztahy, význam předpon mili, deci, mikro atd. Příklad dosti bizarní: dostat do jednotky
.
Musíme jen vědět, že
pak dosadit a "dát k sobě zvlášť čísla a zvlášť písmenka":
Já k převodům jednotek nejraději používám trojčlenku:
1 hod. ........ 60 min, (Z)
x hod. ........ 256 min.
Zřejmě jde o přímou úměrnost (čím více minut, tím více to bude hodin) , což dává rovnici
x : 1 = 256 : 60 ,
tedy x = 256 : 60 = 4 + 16/60 = 4 hod. 16 min.
Základní převodní vztah (Z) nebo jeho ekvivalent samozřejmě znát musím .
zdravím, mám dotaz.
provádím měření úniku tlaku:
zkušební tlak je 0,40 bar
průtok je 5 ml/min
doba měření 3 sekundy
vyhodnocovací jednotka zobrazuje výsledek 534 Pa (těsnost systému)
jedná se přístroj firmy Hematech (měření těsnosti)
potřeboval bych ten výsledek porovnat s hodnotou, která se nějak vypočítá ze vstupních hodnot
pomůžete mi?
Díky
Mirek
↑ smakec:
Zdravím,
je přehlednější si zakládat nové téma na nový dotaz (tak je i v pravidlech).
K dotazu:
potřeboval bych ten výsledek porovnat s hodnotou, která se nějak vypočítá ze vstupních hodnot
návod k přístroji nemáš (je to něco takového)? Není v něm obsazen postup vyhodnocení výsledku? Odpověď, prosím, přidej do nového tématu, děkuji.