Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahojte, ja by som suuuurne potreboval vypocitat tieto priklady, mam zajtra skusku a toto su ukazkove:) dik hned vopred
1.Kusok skla má tiaž 1,4N. Vo vode je jeho zdanlivá tiaž 0,84N. Vypočitajte hustotu skla.
2. Vo valci s piestom je kyslík s hmotnostou m= 3,2 g. Jeho začiatočny tlak je 2,105 Pa a teplota 27°C. Kyslik izotermicky zvavcsi svoj objem na dvojnasobny. Vypocitajte: a) vyslednu teplotu kyslika T2, b) pracu A, ktoru kyslik vykona, c) teplo Q, ktore kyslik prijšme povas expanzie. ( M = 32 g.mol na -1, R = 8.314 J.mol na -1. K na -1)
dik este raz!!!
Ahojte,
V pondělí píšeme test z Fyziky.Podařili se mi sehnat otázky z většinou z nich jsem si poradil ale tyto absoluntě nechápu budu vděčný za jakou koli pomoc
1. Ze spotřebitelské sítě byla naměřena efektivní napětí 220v.Urči amplitudu napětí Um.
2. Perioda střídavého proudu je 0.05s.Urči frekvenci střídavého proudu.
3. Střídavý proud ve spotřebitelské síti má frekvenci 50Hz.Vypočítej periodu tohoto proudu.
4. Jak se vypočítá transformační poměr transformátoru.
5. Za jakých podmínek mluvíme o transformaci nahoru.
6. Síťové 220V v má snížit na 4V.Kolik závitů musí mít sekundární cívku transformátoru,má-li primární cívka 1210závitů.
7. Střídavé napětí 120V v má transformovat na napětí 2400V.Primární vinutí má 75 závitů.Kolik závitů má sekundární vinutí.
8. Příkon transformátoru je 8,4kW.Jaký výkon dává sekundární vinutí, je-li účinnost transformátoru 93%.
↑ majsner:
Zdravím :-)
Zkus se nejdřív podívat na materiály: http://www.zslado.cz/vyuka_fyzika/e_kur … udvykl.htm nebo http://www.radiojournal.cz/servisaky/strproud.pdf
Pokud naraziš na konkrétní problém, tak se tady ozví.
Hodně zdaru :-)
↑ majsner:
Podívej se pouze v případě nouze :
AHOJ
uz jsem spocítal téměř vše ale pořád mi nevychá zí příklad:1-Ze spotřebitelské sítě byla naměřena efektivní napětí 220v.Urči amplitudu napětí Um.
8-Příkon transformátoru je 8,4kW.Jaký výkon dává sekundární vinutí, je-li účinnost transformátoru 93%.
↑ majsner:
8.Příklad : 

je to co hledáme ..tedy výkon