Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den,
vie niekto poradiť stŕanku/literatúru ktorá by mi pomohla vybudovať matematicku teóriu? Ide o základy.
Hľadam niečo kde bude jednoduchá veta (napr.
) a pod tým dôkaz toho.
Ako sa to mám naučiť robiť? Je to o nejakej myšlienke? Proste na výške preberáme veta - dôkaz. A ja to chcem vedieť robiť, ale neviem najsť nato materál. Ďakujem za odpoveď.
Môže byť aj po anlgicky. Alebo aj video kde profesor vysvetľuje napr. základy deliteľnosti a pomedzi to robí dôkazy.
↑ miso16211:
Když ony asi ty jednoduché věci bývá složité dokázat. Na střední se pořádně neprobírá ani logika ani teorie množin. Čísla jako bychom vyčarovali.
Pěkná kniha, kde jsou mimo jiné tyto exponenciální vztahy v různých smyslech, je Algebra od Birkhoff a McLane. Existuje slovenský překlad.
edit: Ale asi není ideální s touto knihou začínat algebru. Možná je pro člověka nezbytné dělat matematiku tak nějak iteračně - s něčím se smířit a důkazy a upřesnění nechat na později(?)
↑ Andrejka3: to povec VŠ. ale diki .
tiež by som mal veľký záujem o stránku/publikáciu/hocičo, čo by mi pomohlo vynájsť sa v dôkazoch
snažím sa učiť matematiku sám a základný princíp pochopenia je aby som vedel, ako som na niečo prišiel, prípadne to vedieť dokázať, že je to tak
alebo by sa zišiel aspoň tip na časť matematiky, ktorou treba pri dôkazoch začať
Bol by som veľmi povďačný za čokoľvek