Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj potřebovala bych pomoct s maticemi.Umím jen když mají n=3 a ne n=4.Druhý dva příklady ani nevím na co jsou :(.Předem děkuji všem za pomoc :)
Mirka
1)matice
3a+b-c+d=0
a-b+3c+2d=0
5a+2b+c-d=0
3a+5c=0
2)matice
2a+3b+4c+5d=26
3a+4b+5c+2d=25
4a+5b+2c+3d=24
5a+2b+3c+4d=23
3)?
Jaký uhel spolu svírají stěnové úhlopříčky krychle vycházejcí z jejího vrcholu.
4)?
Stanovte celkový moment síly, jestliže síla F1(i+2j-3k) v N působí v bodě A (2,-1,3) a síla F2 působí v bodě A2 (3,5,1) vzhledem k bodu 0 (1,1,1)

↑ mirpi:
1) 2) jestli umíš pro n=3, tak stejným způsobem počítáš pro n= cokoliv - pod hlavní diagonálou nuly, ...
3) nakresli si obrázek - vytvoř trojúhelník a sinovou či kosinovou větou počítej.
I když tady ani není co, jelikož je to trojúhelník, u něhož úhly počítat nemusíš
Zdravím,
↑ marnes: v sekci Fyzika bych spíš předpokládala reakci na poslední úlohu. Jinak mi řekni, jak se mají prosazovat pravidla, když ani ze strany zkušených uživatelů není podpora v takovém směru.
↑ mirpi:
Dle pravidel v tématu má být jen jedna úloha + vlastní pokus. Sdělení "nevím" není pokus. Pokus je umístit odkaz na studijní materiál, který je u vás doporučován (nebo alespoň název knihy, co u vás doporučuji) a/nebo odkaz z Google, že toto jsi našla, ale nepomohlo to.
k úloze 3) zde jsem dávala odkaz na velmi přehledný materiál pro představu úhlů v krychli.
k úloze 4) materiály a materiály, ale zadání nemáš kompletní, chybí 2. síla.
Pochopila jsi, v čem se neshoduješ s pravidly a jak budeš dál pokračovat? Děkuji.

↑ jelena:
Na příklad 4) nereaguji, jelikož neznám
První tři jsem jen nastínil.
To že se objevuje víc dotazů není výjimka. Tady jsem prostě usoudil, že to zase není tak moc a taky vzhledem k mé odpovědi.
Prostě jsem odpověděl. Pokud tě to moc urazilo, tak se omlouvám.
↑ marnes:
Zdravím,
potom by se více hodilo upozornění, že autorka tématu je v sekci nevhodně, tak? A já dokonce uvěřím, že jsi další témata stejné autorky, co jsem zamkla, nečetl :-).
To že se objevuje víc dotazů není výjimka.
potom místní pravidla jsou prázdný zvuk, ale nikdo nedošel s návrhem na změnu, jen že se ignoruje.
Pokud tě to moc urazilo,
:-) to by bylo velmi obtížné, až nemožné provést, tedy není za co se omlouvat. Jsem lehce trudnomyslná, když čtu příspěvky typu úvodního, když se nezdraví a když není dostatečná úcta v tématech navzájem a přeskakujete jeden přes druhého a nějaké další drobnosti podobného rázu. Ale ta trudnomyslnost je lehká až nadnášející :-)
A ještě z kvality češtiny jsem rozhořčena - a sama klidně ponechám "z" na úvod věty. tak to ano, to mne skutečně rozhodilo.
Konec OT, půjdu kolegyňce ještě jednou vysvětlit pravidla a budu doufat, že již všechno pochopila a podle toho se zachová.