Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den, jak mám vypočítat délky všech stran v trojúhelníku, když znám obsah (S = 314,5
) a úhly
= 51°52´a
= 110°16´. Dopočítala jsem si tedy úhel
= 17°52´ , ale dál nevím.
Děkuji předem.
Tady máš vzorec pro výpočet obsahu trojúhelníku pomocí vnitřního úhlu, vyjdi z něho a z toho, co znáš:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Troj%C3%BAheln%C3%ADk

Aha, tak to mě nenapadlo. Takhle to je ale ještě složitější, nikdy jsem neřešila soustavu 3 rovnic o třech neznámých. Dělá se to stejně jako u soustavy 2 rovnic o dvou neznámých? A jakou metodu mám použít?....Děkuji :)
Z jedné rovnice osamostatni jednu neznámou a dosaď ji do další. To ti dojde logicky, až to před sebou uvidíš napsané.

Myslím, že něco dělám špatně. Osamostatnila jsem si "a" a to jsem dosadila do zbývajících rovnic. Potom jsem si z těch dvou rovnic osamostatnila "c" a dosadila do té zbývající a počítala "b". Ale vyšlo mi, že b=47,2 jenomže výsledek by měl být 16,2cm. Tak nevím, jestli to je jen třeba překlep na kalkulačce, nebo to je špatně.