Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 11. 2013 18:56

Crashatorr
Reputace:   

Kde studovat matematiku?

Zdravím, chtěl se na vás obrátit s malou prosbou. Letos maturuju a stále si nejsem jistý s výběrem vysoké školy. Od 6. třídy jsem na všeobecném gymplu a už od té doby mě baví matika, jenže nevím kam teď.  Studijní průměr mám určitě pod 1,5 (průměr známek ze závěrečných vysvědčení 1,2,3 a pololetí 4), z matiky jsem měl vždy za 1. Přijde že v dnešní době je tolik oborů až se v nich člověk ztrácí, tak bych chtěl poprosit jestli neznáte obor, který je postaven na matematice, radši počítání než geometrie, ale je to fuk, avšak aby tento obor měl také uplatnění později v praxi. Zatím si vybírám mezi obory na strojní fakultě, kde asi vyhrávají nanotechnologie, ale možná existuje něco lepšího. Jazyky mi problém nedělají, matematika také ne, obojí mě baví, fyziku jsem schopný se naučit a porozumět ji, takže ta taky připadá v úvahu. Ocením každý návrh či radu :)

#2 12. 11. 2013 07:52

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

Re: Kde studovat matematiku?

↑ Crashatorr:
Ahoj, vedle matematiky jako takové (MFF UK, PřF MU, PřF UPOL, FAV ZČU, PřF OSU) můžeš studovat i matematické inženýrství (FJFI ČVUT,  FSi VUT, FAV ZČU - na každé fakultě je trochu jiná náplň, najdi si studijní plány) nebo výpočtovou matematiku (FEI VŠB-TUO - pokud se nemýlím, je v tom i nějaká elektrikařina). Vlastně by se do toho daly počítat i kvantitativní metody v ekonomice na FIS VŠE.

Když to vezmu kolem a kolem, tak na matematice jsou postaveny i všechny technické obory, takže pokud by ti šlo primárně o uplatnění a vysoký obsah matematiky bys bral spíše jako třešničku na dortu a příjemný bonus, můžeš se podívat i po technických oborech; vzhledem k tomu, že ti k srdci nepřirostla středoškolská geometrie, tak spíše po elektrotechnických nebo informatických. Ale tady se skutečně podívej na studijní plány, protože na některých fakultách je výuka matematiky výrazně dietní.

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

Zápatí