Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý deň program pracuje iba z časti keď že ak zadám malé písmeno tak mi program vypíše iný znak a jeho hodnotu zrejme je ten druhý cyklus zle a neviem čo mám napísať do while aby sa program mohol ukončiť len písmenom X za rýchlu odpoveď a vyriešenie problému vopred ďakujem.
príklad :
1. Program po stlačení kláves vypíše (program sa ukončí napr. klávesom x): · Ak bolo stlačené písmeno a..z vypíše “male pismeno:” + to písmeno · Ak bolo stlačené písmeno A..Z vypise “velke pismeno:”+ to písmeno · Ak bolo stlačená číslica 0..9 vypíše “cislica:”+ tu číslicu · V ostatných prípadoch vypíše “iny znak:” + jeho kód
Moj zdrojový kód :
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
char c,x;
printf("Zadaj znak z klavestnice!: ");
scanf("%c",&c);
scanf("%c",&x);
do
{
if ((c>=65)&&(c<=90))
{
printf("velke pismeno %c",c);
}
else
{
if((c>=97)&&(c>=122))
{
printf("velke pismeno %c",c);
}
else
if((c>=48)&&(c<=57))
{
printf("cislica %c",c);
}
else
{
printf("iny znak %d",c);
}
}
}
while (c==x);
return 0;
}
Zdravim,
nezkousel sem jestli ti to funguje a nebo co ti to dela ale z toho co si sem poslal si myslim ze je potreba zmenit ty dve podminky IF co tam mas a to asi takhle: ... if ((c>=65)&&(c<=90)&&(c!=78)) ... a ta druha ... if((c>=48)&&(c<=57)&&(c!=88)). Tím pádem do toho while bych dal neco jako ... while ((c==78)||(c==88)).
Jsem fakt uz dlouho z Céčka tak doufam ze mám tu syntaxi dobre :)
EDIT: ted jak na to tak kukám tak moc nerozumím jakou roli tam hraje: char x,
Tie podmienky by mali byť takto:
if ( ( c >= 65 ) && ( c <= 90 ) ) printf("%c je velke pismeno!\n",c);
else if( ( c >= 97 ) && ( c <= 122 ) ) printf("%c je male pismeno!\n",c);
else if( ( c >= 48 )&&( c <= 57 ) ) printf("%c je cislica!\n",c);
else printf("%c je iny znak\n",c);Offline