Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Jesus19:
děkuji, pokud po derivování vyšla k sestavení lineární rovnice
, tak řešení má jen jedno. A to jsi pravděpodobně našel. Případně překontroluj, prosím, v MAW.
↑ Jesus19:
děkuji, inflexní bod mi vyšel stejně (jen jsem upravila na -1/2), ale ještě se podívej, co je vodítkem pro určení konvexní/konkávní (ve vašich materiálech všechno je). Děkuji.
↑ Jesus19:
také mi tak vyšlo ↑ příspěvek 6:, případně překontroluj v některém z nástrojů.
↑ Jesus19:
Také zdravím, já opakovaně radím, abys četl Vaše materiály. Technika ověřování, zda je bod podezřelý z inflexe je skutečně inflexní bod, je podrobně rozepsána. Co bylo použito? Děkuji.
↑ Jesus19:
Funkce
má v bodě a inflexní bod je-li 
A ten už jsi spočítal 
Aby to byla tutovka tak ještě 
↑ Honzc:
Také zdravím :-)
kolega Honzc napsal(a):
Aby to byla tutovka
děkuji, ano, přesně tato metoda je používána i v materiálech kolegy, co mu soustavně vnucuji.
↑ FIO:
Zdravím,
je lepší si založit vlastní téma viz pravidla a také uvést i původní zadání funkce. Bohužel Tvé zadání funkce nevidím, tedy nemohu potvrdit hodnotu funkce pro x=1/2. A asi neplatí
(něco tomu chybí).
Všechno lze spolehlivě překontrolovat např. v MAW, případné nesrovnalosti řeš, prosím ve vlastním tématu. Děkuji.