Ahoj lidi,
mám spočítat integrál 
Potřeboval bych poradit, jestli jsem postupoval ve výpočtu správně nebo kde jsem udělal chybu.
Zvolil jsem metodu per partes kde jsem určil členy 

a dosadil do vzorce 
a upravil
.
Je tohle konečný výsledek nebo je třeba ještě nějak upravit?
Díky za odpovědi.
Jelena> oprava TeX
↑ pajynek:
je to hlavne spatny vysledek. Mel by tam figurovat i nejaky kosinus.
↑ pajynek:
Dobrý večer, postupy integrace se dobře ověřují tady:
http://um.mendelu.cz/maw-html/
Všem děkuji za příspěvky, ale teď jak na to koukám, tak jsem se do toho zamotal ještě víc. Můj výsledek je nejspíš tedy špatně. Pokud bych tedy roznásobil jak je tu zmiňováno a určil členy u, u´, v, v´jakým postupem se dopočítám k výsledku
, který tu uvedla GADGETKA?
↑ pajynek:
Zdravím,
v úplně úvodním příspěvku jsem opravila Tvůj zápis, aby byl viditelný TeX (derivaci zapisujeme pomocí ^{\prime}). Klidně se vrat k tomu svému návrhu, jen se ještě podívej na vzorec pro metodu per partes (viz vaše materiály) a zvol tak:
to je v pořádku, ale zde oprava:
Kolega Vetešník (oceňuji změnu přístupu k samostatné práci :-) dokončil zde potřebný krok:
--------------------
Až dořešíš, tak výsledek můžeš si ověřit v MAW nebo derivováním svého celého výsledku, musí vzniknout původní zadání.
↑ pajynek:
děkuji za zprávu :-) Téma označím za vyřešené. Ještě doporučuji před odesláním příspěvku používat tlačítko Nahled a pokud ani po editaci se nepodaří opravit TeX zápis, tak si nějak poradit - buď napsat srozumitelně pomocí mat. zápisu nebo se optat v tématu, nebo u Moderátorů.
Ať se vede do dalších samostatných práci.