Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim, mam problem s vypracovanim vyvojoveho diagramu (algoritmu) k programu...uz som ho skusal spravit asi 100x a stale bol zle...niekolko hodin som googlil a snazil sa naucit sa tie algoritmy robit tak aby mi to z toho programu vyslo (viem - mat program a nevediet k nemu spravit algoritmus je smiesne lenze nikdy som sa algoritmami nezaoberal)...bez neho mi vsak neuznaju zadanie a je to pre mna momentalne dost dolezite...
program (zadanie):
Riešte problém, ktorý umožní používateľovi zadať prvky štvorcovej matice A s rozmermi 4x4, prvky sa načítavajú v dvojkovej sústave zo súboru. Potom pre každý prvok program vypíše jeho prevod do desiatkovej sústavy a či je tento väčší ako prvok v tom istom riadku na diagonále. Prvky matice sú celé kladné čísla a program vytvorte tak, aby rozmer matice bolo možné jednoducho meniť. Na načítanie matice a načítanie prvku v dvojkovej sústave použite funkcie.
program(riesenie):
http://pastebin.com/NXbf8KZt
algoritmus by mal byt jeden aj ked su v programe pouzite funkcie...treba zapisat do diagramu aj prevod z binarnej do decimalnej sustavy a spravit kvoli tomu dvojrozmernemu polu 2 cykly...ja som v tom neskutocne strateny
vopred dakujem kazdemu kto si najde aspon chvilocku cas a pomoze mi s mojim problemom