Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 25. 11. 2013 03:10

rioner
Zelenáč
Pozice: student
Reputace:   

Vývojový diagram (algoritmus) k programu

Zdravim, mam problem s vypracovanim vyvojoveho diagramu (algoritmu) k programu...uz som ho skusal spravit asi 100x a stale bol zle...niekolko hodin som googlil a snazil sa naucit sa tie algoritmy robit tak aby mi to z toho programu vyslo (viem - mat program a nevediet k nemu spravit algoritmus je smiesne lenze nikdy som sa algoritmami nezaoberal)...bez neho mi vsak neuznaju zadanie a je to pre mna momentalne dost dolezite...

program (zadanie):
Riešte problém, ktorý umožní používateľovi zadať prvky štvorcovej matice A s rozmermi 4x4, prvky sa načítavajú v dvojkovej sústave zo súboru. Potom pre každý prvok program vypíše jeho prevod do desiatkovej sústavy a či je tento väčší ako prvok v tom istom riadku na diagonále. Prvky matice sú celé kladné čísla a program vytvorte tak, aby rozmer matice bolo možné jednoducho meniť. Na načítanie matice a načítanie prvku v dvojkovej sústave použite funkcie.

program(riesenie):
http://pastebin.com/NXbf8KZt

algoritmus by mal byt jeden aj ked su v programe pouzite funkcie...treba zapisat do diagramu aj prevod z binarnej do decimalnej sustavy a spravit kvoli tomu dvojrozmernemu polu 2 cykly...ja som v tom neskutocne strateny

vopred dakujem kazdemu kto si najde aspon chvilocku cas a pomoze mi s mojim problemom

Zápatí