Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ospravedlňujem sa ak sa nezaoberáte hazardom :)
Ide o to že mi napadla taká vec.
Uvažujme že by som mal 32 nejakých žetónov a vsádzal by som štýlom:
Červená - 1
-ak nevyjde
Červená - 2
-ak nevyjde
Červená - 4
...
Ak vyjde ta zase od začiatku.
No a teraz otázka. Prijde mi že šanca na to aby padla taká dlhá rada za sebou je dosť malá a dovtedy by som mal stihnúť povedzme, dostať sa na 64 žetónov, 32 by som si vyplatil a zase hral s 32...
Ako to že kasína ešte nezbankrotovali? :D
↑ Tom711:
Úplně matně si vzpomínám, že jsem o tom kdysi četl. Takové sázení se vylučuje - vyhodí Vás z kasina a posadí do louže. Ovšem v kasinu jsem nikdy nebyl ....

Ahoj,
nevyhodí vás, naopak budou rádi, že jim dáte své peníze :-)
Martingale
↑ Jj: to je jenom pověra, v kasinu tě s takovou strategií rádi uvítají
↑ Tom711: ta strategie se jmenuje "martingale" (např. na anglický wikipedii je o ní článek), přišlo na ni už spousta lidí před tebou (včetně mě, ale to jsem byl ještě hodně malej:)). problém je, že ta šance, že prohraješ, není dost malá. navíc v každym úspěšnym "cyklu" vyhraješ jenom jeden žeton, zatímco pak jednou narazíš (nebudeš mít dost peněz nebo narazíš na limit kasína) a přijdeš úplně o všechno. a pokud budeš hrát dost dlouho, je toto nevyhnutelný