Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tímto vítám všechny účastníky zájezdu na našem výletě. Máte-li nějaké dotazy, směřujte je prosím do požadovaných kategorií. Pokud jste nenalezli správnou kategorii, podejte návrh na její založení ;-)
Jéé první příspěvek :-)
Ne, fyziku opravdu neplánuji, neboť z fyziky si už nepamatuji ani to pověstné "ň".
Podobne hezke matematicke stranky naleznete na www.mathscripts.de (nemecky samozrejme). To nemecke forum funguje jiz dele a je pro reseni matematickych problemu velmi dobre prizpusobeno. Maji to vychytane. Kdo z vas ma zajem, nechte se inspirovat. Je predevsim velice prehledne. Snad na techto ceskych strankach bude take nejaky editor formuli casem ...
Mythago: www.jakpsatweb.cz nestačí? Jinak jsem ještě autorem www.semantika.name ;-)
To je historicky citat:
"1. prosinec
Slavnostně ohlašuji, že jsem spustil zbrusu nové matematické forum, takže budete-li mít nějaký matematický dotaz, zkuste se zde zeptat! Čím více dotazů, tím větši spokojenost, tak jedem jedem!"
A to je me srdecne prani dalsi spokojenosti, pohody, uprimny obdiv autorovi citatu a celeho toho napadu a take pozdrav vam vsem, koho tady potkala, potkavam a, verim, ze jeste budu mit moznost potkat :-)
Zdravi Jelena :-)
Tak jestli jsem to dobře pochopila , dnes má matematické forum narozeniny a to jeden rok.Proto přináším kytičku s blahopřáním
hodně dobrých příkladů a dobrou spolupráci se všemi, kteří se snaží o kvalitnější a lepší zvládnutí těch matematických zapeklitostí tajů a záhad.Nakonec máme tu i stránku fyziky a programování a různých nápadů a to je jen dobře.Tak at' se nám i foru daří i další rok. Přeje Ivana.
Vida, roční výročí a já jsem zrovna mimo domov :-).
S jednodenním zpožděním tedy i já přeji foru vše nejleší k narozeninám a zároveň děkuji všem ochotným lidem, kteří zde dennodenně radí, protoe já bych to nezvládl. Díky! A teď vzhůru k druhému výročí!
Zdravím vás :-)
opět budu citovat našeho váženého Admina (z 01.12.2006):
"1. prosinec
Slavnostně ohlašuji, že jsem spustil zbrusu nové matematické forum, takže budete-li mít nějaký matematický dotaz, zkuste se zde zeptat! Čím více dotazů, tím větši spokojenost, tak jedem jedem!"
A s velkým potěšením opět přeji, ať nám všem vydrží zdraví, pohoda a radost ze setkávání nejen virtuálních (že ano, Ivano :-).
Mam velkou radost ze všech kolegů, co zde pomáhaji, ze všech uspěšných maturit, přijímacích a postupových zloušek, úspěšných písemek a z každé pozitivní poznámky, která se objeví tady :-)
Taková trocha statistiky:
kolega Kondr oznamuje 5000. příspěvek (a kolega halogan oznamuje, že je matematický šumář - neplatí :-)
zachytávám 10000 příspěvek, ale počty příspěvků není to nejdůležitější, co tvoří náladu a přátelskou atmosferu tohoto fora :-)
Ať se všem daří :-)
---------------
Připravte si MAWatka, rozežhavte WolframAlphová vlakna v lucernach, a dostavte se v Maximálním počtu, absence by se WIMStila (to je středošwedsky).
Neboť dnes máme důvod pro již třetí oslavu založení tohoto fóra.
V programu bude čtení slavného historického citátu Váženého Admina a slavnostní přednes 8 bodů pravidel. (už by to někdo mohl zhudebnit, snad)
S váženým lesním inženýrem jsme neměli příliš času na secvičení kulturního programu (v plánu bylo čtení obliběných knih a promítání DVD ), proto z repertuáru našeho oblibeného barda jsem pro vás zvolila: Товарищи ученые (s textem), neb věděl, že jednou to bude opravdu Polopatě:
Товарищи ученые! Не сумневайтесь, милые:
Коль что у вас не ладится - ну, там, не тот aффект, -
Мы мигом к вам заявимся с лопатами и с вилами,
Денечек покумекаем - и выправим дефект
Buďme ve zdraví, v pohodě a v dobré náladě, ať se nám všem daří a zdravím vás :-) Jelena
Nadešel čas, abych přečetla projev, který mi ke 4. výročí fóra připravil milý kolega Ondřej s dostatečným předstihem., kolegovi děkuji :-)
Děkuji vám za bouřlivý potlesk a dovolím si otevřit slavnostní diskusi k úvodnímu příspěvku:
a) upřesním - dost často mám dost pozitivní vztah k tomuto fóru a k milým a váženým kolegům, děkuji vám,
b) jelikož máme dost velký virtuální plácek, nebudete si navzájem překážet ve volné zábavě, kterou naplnite čtením věčně aktuálních témat, posledních statistik a aktualit,
c) do dalšího výročí by se mohlo uklidit a provést výběr děl do obrazárny,
d) nezapomente se zapsat do prezenční listiny, kterou jsem pro vás připravila s použitím citátu váženého Admina.
Mějte se hezky :-)
↑ jelena:
Zdravím,
:-) Radostněoslavné projevy každým rokem píšeme později a později, ale do půlnoci je času dost, abych odcitovala:
Zakladatel ve "Všech zmenách" dne 01. 12. 2006 napsal(a):
"1. prosinec
Slavnostně ohlašuji, že jsem spustil zbrusu nové matematické fórum, takže budete-li mít nějaký matematický dotaz, zkuste se zde zeptat! Čím více dotazů, tím větší spokojenost, tak jedem jedem!"
A jak platí "7 let a pák si zvykneme" - tak už to máme zdárně za sebou. Další zdary do dalších let přeji!
Lukáš Havrlant napsal(a):
Pokud jste nenalezli správnou kategorii, podejte návrh na její založení ;-)
:-)
ale do půlnoci je času dost
:-) nikdy není tak pozdě, aby nebylo příliš brzy. Tímto připomínám, že fórum vstoupilo do 10. roku svého působení.
Jelikož nástěnka je plně využitá, tak zde oznámím, že k této události po hlasování Moderátorů bylo Administrátorem pozměněno znění 6. bodu pravidel. Z dalších pozoruhodných faktů je ten, že první Zakladatelovo téma se nezobrazuje ve výpisu Zakladatelových témat. A tímto přeji virtuálnímu placku úspěšnou cestu k 10. výročí.
Jelena.