Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
mohl bych vás poprosit o radu?
Vybral jsem si seminární práci na téma Radioaktivita v okolí Mydlovar (MAPE Mydlovary).
Chtěl bych vás poprosit, jestli neznáte nějakou dobrou literaturu ohledně Radioaktivity + jaký typ dozimetru si mám sehnat ?
Děkuji
Mám intenzimetr IT 65, jehož stupnice vychází v rentgenech/h nebo mR/h. Můžu se zeptat, když chci porovnat situaci tam, co by se stalo, kdyby na tom místě například byl někdo rok (jelikož jsou dány hodny v Sv, které jsou pro člověka přijatelné a které ho mohou zabít). Jak mohu nějak to porovnat, popřípadně jak se dá převéct z Rentgenu na Sv? Pokud to tedy jde.
Díky
↑ Filth:
Budeš potřebovat něco velmi citlivého a ani tak nedokážeš celkem nic, protože hodnota přírodního pozadí je oproti radioaktivitě vyzařované JE Temelín mnohonásobně větší. Nicméně přeji úspěchy v další činnosti.
Zdravím.
↑ Filth:
Nemám tušení co má ta práce obsahovat, ale dozimetrická kontrola Temelína monitoruje okolí minimálně patnáct let. Těžko budeš hledat lepší zdroj informací. Základní pochopení problematiky se dá najít tady:
http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/j … stech.html
houbar napsal(a):
↑ Filth:
Budeš potřebovat něco velmi citlivého a ani tak nedokážeš celkem nic, protože hodnota přírodního pozadí je oproti radioaktivitě vyzařované JE Temelín mnohonásobně větší. Nicméně přeji úspěchy v další činnosti.
Zdravím.
Elektrárna vypouští také tritiové vody a aktivita tritia je dost vysoká. Nemá to však na životní prostředí negativní vliv, ale k detekci a monitorování to bohatě stačí.