Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, ↑ petrlom:
přepíšeme si odmocniny na mocniny, pak už je to hračka :-)
Jak jistě víš, tak kupř.
![kopírovat do textarea $\sqrt[3]{a}=a^{\frac{1}{3}}$](/mathtex/3a/3ae29707d5d4488e20f92abfebbe0c1a.gif)
Náš případ:![kopírovat do textarea $\sqrt[3]{\sqrt[4]{a^{2}}\cdot \sqrt[6]{a^{3}}\cdot \sqrt[10]{a^{5}}}=(a^{\frac{2}{4}}*a^{\frac{3}{6}}*a^{\frac{5}{10}})^{\frac{1}{3}}$](/mathtex/9b/9ba0928ec2ffe680baf388dfc59aa5c6.gif)
ww
Ahoj ↑ petrlom:,
Mozes skusit aj takto
Dopln to....
jj s převodem na mocninu je to hračka děkuji všem. Chtěl bych se zároveň zeptat mohl by mi někdo poradit nějakou dobrou literaturu ktera se zabývá matematikou ? Já už jsem ze školy pár let venku tak si to vše musím znovu zopakovat.Díval jsem se a našel jsem spoustu dílů matematika pro gymnazia, která se zabývá jednotlivými obory, dá se z toho naučit ? Popřípadě znáte něco lepšího diky moc.
s převodem na mocninu je to hračka děkuji všem. Chtěl bych se zároveň zeptat mohl by mi někdo poradit nějakou dobrou literaturu ktera se zabývá matematikou ?
Mohl bys to ještě více vymezit, než jen, že se to zabývá matematikou ?:-)
Pro SŠ třeba matematika od J. Poláka, tam se občas koukám já :-)
online literatura pro SŠ, zde často doporučovaná: www.realisticky.cz

↑ petrlom:
No jen ne prometheus pro gymnázia