Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den,
pomohl by mi někdo se dvěma otázkami? Předem moc děkuji.
1, Jaký je rozdíl mezi funkcí a zobrazením?
2, Jaký je rozdíl mezi zobrazením a binární relací?

↑ studentka94:
Prosím, nevěděl by někdo odpovědi na mé otázky?
Zdravím,
v některém podrobnějším materiálu (například) nebo ve vašich definicích zkus si poskládat - jak se postupně definuje relace, zobrazení, funkce - některé vlastnosti z toho "vypadnou", což by měla být odpověď na otázku.

↑ jelena:
Dobrý den, děkuji moc za reakci, za pomocí paní gadgetky jsem všechny definice poskládala :)
Děkuji moc za přiložený materiál. Ze kterých stránek materiál je, abych si mohla stáhnout i další na jiná témata, pokud existují? Děkuji moc a přeji hezký den
↑ studentka94:
zdravím, děkuji za zprávu (poskládáno bylo pravděpodobně přes PM, jelikož v tématu nic nevidím). Materiál je odsud, konkrétně. Obvykle se podívám na více odkazů, co nabídne Google, tento se mi zdál zároveň podrobný a dostupný výklad. Ale vždy je lepší porovnat s definici, co máte, - mohou být drobné rozdíly. Označím za vyřešené, také pohodový den.