Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím, našel by se někdo, kdo by byl schopen vyřešit přiložený příklad (na všechny varianty) ? 
EDIT: Ještě je potřeba ověřit další podmínky, viz ↑ hujik:. Zítra to svoje řešení zkusím opravit, pokud do té doby nenapíše správné řešení někdo jiný.
EDIT: Opravil jsem ty intervaly, tentokrát už snad správně. Viz. ↑ KennyMcCormick:.
Špatné řešení jsem schoval tagem Hide.
Teď už jenom zbývá doufat, že jsem to vyřešil správně. :-)
↑ KennyMcCormick:
Pro kontrolu to Muzes zpetne zinetgrovat a mela by vyjit 1
EDIT: Ne, integrál je roven 1 pouze u hustoty pravděpodobnosti, ale tohle je distribuční fce.
To asi ne, protože i když ta fce nebude vycházet rovna 1 přes všechny možné intervaly, ale bude se rovnat jedné jenom na nějaké jejich podmnožině, tak to neznamená, že bych měl část toho intervalu vyřadit, protože můžu posunout obě meze intervalu tak, aby to zase vycházelo.
Doufam, ze jsem ted v rychlosti a v polospanku nenapsal nejakou hloupost, ale snad vam nasledujici text pomuze k vyreseni ulohy.
↑ slut:
Zakladni vlastnosti distribucni funkce F jsou:
(1) F je neklesajici
(2) F je zprava (nebo zleva, zalezi na definici) spojita
(3)
a 
Plati i opacna implikace, ktera rika, ze kdyz nejaka funkce F splnuje vlastnosti (1), (2), (3), tak uz nutne existuje pravdepodobnostni prostor a na nem nahodna velicina X takova, ze F je jeji distribucni funkci. Prave teto implikace je mozne vyuzit k vyreseni ulohy.
Pokud tedy zadani chapu spravne (cimz si nejsem uplne jisty), tak k vyreseni ulohy staci zjistit, na jakych intervalech F splnuje (1), (2) a navic plati, ze v krajnich bodech intervalu je hodnota F rovna 0, resp. 1.
Reseni uvedene vyse tedy neni spravne.
Co kdybych ty intervaly upravil takhle?
1.
2.
3.
4.