Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, všude se dozvím, že algebraická násobnost vlastního čísla je jeho násobnost jakožto charakteristického polynomu.
Upřímně řečeno, vůbec nevím co si pod tím mám představit. Vím co to je charakteristický polynom, ale nemám ponětí co si mám představit pod tou násobností. (Čili otázka spíše směřuje k tomu, co to je násobnost polynomu)
Mohl by mi to někdo prosím polopaticky vysvětlit? Nejlépe na nějakém příkladu. Děkuji.
Možná pomůže citace z wiki:
n vlastních čísel, z nichž se některá mohou opakovat. Počet opakování, tj. násobnost kořenu charakteristického polynomu nazýváme algebraickou násobností vlastního čísla.
thriller napsal(a):
Možná pomůže citace z wiki:
n vlastních čísel, z nichž se některá mohou opakovat. Počet opakování, tj. násobnost kořenu charakteristického polynomu nazýváme algebraickou násobností vlastního čísla.
Nevím jestli to správně chápu - Takže když matice má 3 vlastní čísla, například 1, 3 a 3, tak násobnost vlastního čísla 3 je 2?
Stránky: 1