Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
neodpovídej si, prosím, sama - takové téma není potom pro ostatní nápadné. Mám dojem, že tak, jak popisuješ v příspěvku 2, sestavíš obraz zobrazení, ale dle zadání potřebuješ "matici lineárního zobrazení".
Na fóru jsem takových témat viděla hodně, zkus pohledat, případně přidat odkaz na materiál, ze kterého studuješ (pokud nepomůže, raději si rozděl na samostatné témata, děkuji).
↑ jelena:
Zdravím, myslel jsem, že se má rádo, když autor poskytne způsob, jak nad věcí přemýšlí.
↑ salmi:
Zdravím i tebe,
jestli ještě potřebuješ pomoci, zkus se zamyslet nad tím, co chceš ve skutečnosti dělat. Matice lineárního zobrazení je taková matice, kterou aplikuješ na první vektor a měla bys dostat vektor druhý, tedy:
Všimni si, že pokud použiješ pravidla pro maticové násobení, dostaneš dvě rovnice
Vidíš, že máš čtyři neznámé a dvě rovnice, proto použiješ ještě druhý vektor, který se má zobrazovat a tím dostaneš čtyři rovnice pro čtyři neznámé.
Doufám, že to pomohlo,
Jimmy
↑ found:
Také pozdrav :-)
kolega Jimmy napsal(a):
myslel jsem, že se má rádo, když autor poskytne způsob, jak nad věcí přemýšlí.
to se má velmi rádo, myslela jsem, že má editovat úvodní příspěvek, ne přidávat další - do "otevřeného tématu" se spíš někdo podívá. Musím si větu nastandardizovat :-) Děkuji za podrobný výklad.
Jelena