Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, prosím Vás, mám jen makou prosbičku ohledně psaní v laTexu.Chtěl bych Vás poprosit, zda-li nevíte, jak mám do editoru zadat, že chci mít nadpis na středu, tučný, podržený a jiné velikosti než ostatní písmo. Pokaždé se mi totiž povedou jen dvě věci, zarovnání na střed a buď potržený text nebo tučné písmo,ale nikdy ne ta kombinace, co bych potřeboval. Mám hlavně problém, že napříkad to mám takto:
\begin{document}
\begin{center}
\textbf{Permutace, determinanty}
\end{center}
\end{document}
A už nevím, jak tam přidat to podtržení a velikost. Budu vděčný za každou radu.
↑ Marc27:
Ahoj, prvně tohle moc nespadá do kategorie vysokoškolské matematiky, co si vybavuji.
A co se týče toho zarovnání, proč takové vůbec chceš? Můžu ti poradit, že uděláš \underline{ --- } a velikost zvětšíš třeba jako \Large{ ... }.
Nicméně lepší je používat obecně místo celého tvého kódu jen tohle
\begin{document}
\section{ Permutace, determinanty }
\end{document}
popřípadě při formátu book můžeš používat místo \section{} třeba \chapter{}. Nebudeš to mít na středu a nebude to podtržené (zaplať pánbůh), ale bude to alespoň podle nějakých norem.
A když něco nevíš v LaTeXu, není nic snazšího než zadat do googlu "Latex podtržení" například. Hned první odkaz ti vyhodí, co jsem ti napsal já.
Tak se drž, TeXej a příště bych asi volil lepší metodu než psát do sekce vysokoškolské matematiky.
J.
1) podtrhávání je prohřešek proti typografii
2) tučný, podtržený, velký text ve středu přes:
\begin{center}
{\bf \large \underline {Vypadá to hnusně. Vyvaruj se tomu, prosím.}}
\end{center}
Edit: jde-li o titulní stránku, použij
\begin{titlepage}
\begin{center}
\vspace{5cm} %nastav libovolne
{\bf \large \underline {Název}}
\end{center}
\end{titlepage}
↑ študiózo:
Děkuji Vám moc. Omlouvám se,ale nevěděl jsem kam bych svůj problém napsal a jelikož laTex používají hodně vysokoškoláci napadlo mne to umístit sem. Ještě jednou děkuji.