Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
zdravim, za boha nemužu vyřešit tyto příklady a budu vděčný za jakoukoli pomoc, jsem v koncích.
určete definicni obor funkce
\frac{8x}{3^x-2^x}
integral neurčity
\int\frac{(1-x)^2}{x*\sqrt{x}}
určity integral
Určete délku oblouku křivky y=ln(sinx) vytatého přímkami x=\frac{\Pi}{3} , x=\frac{2\Pi}{3}
1) Máme zlomek, takže výraz nebude definován tehdy, když bude ve jmenovateli nula. Řešíš rovnici
2) Co mě teď tak rychle napadá je roznásobení v čitateli, úprava jmenovatele
a podělení jednotlivých členů v čitateli jmenovatelem. Tím dostaneme součet tří mocninných funkcí, jež zintegrovat je již hračka.
chlapi možná mě mte za blbce ale asi máte pravdu á sem nikdypředtim integraly neměl beremeto asi měsic a ta koza nam tohle dala jinak roznasobit tu zavorku mě taky napadlo al ejak se to pak rozdělí na ty tři integraly právě nevim co s tim jesti podle vzorce či jak...
↑ zimak:
Si myslíš, že ja som bol iný blbec ako ty, keď som to prvý krát videl? :-) Pamätaj si tieto "cviky" so zlomkami:![kopírovat do textarea $\frac{1}{x^n}=x^{-n}\nl\frac{1}{\sqrt[n]{x}}=\frac{1}{x^{1/n}}=x^{-1/n}$](/mathtex/6e/6e57000dc0da59c87f15a613cc804a6c.gif)
Pre integráciu mocninových funkcií platí vzorec:
Ukážem ti ako sa integruje jeden z tých členov:
Stránky: 1