Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Návrh nových sekcí fóra a rozdělení sekce VŠ
"Pedagogika - metodiky výuky a výukové materiály" ANO | 15% - 14 | |||||
"Pedagogika - metodiky výuky a výukové materiály" NE | 2% - 2 | |||||
"Pro praxi" - ANO | 14% - 13 | |||||
"Pro praxi" - NE | 2% - 2 | |||||
Vyčlenit z VŠ "Vysoká škola: úvod do studia" ANO | 22% - 20 | |||||
Vyčlenit z VŠ "Vysoká škola: úvod do studia" NE | 3% - 3 | |||||
Vyčlenit z VŠ "Vysoká škola: pokročilá matematika" ANO | 22% - 20 | |||||
Vyčlenit z VŠ "Vysoká škola: pokročilá matematika" NE | 2% - 2 | |||||
Mám jiný názor - sdělím v tématu | 3% - 3 | |||||
"Je mi to jedno" (c) | 4% - 4 | |||||
V Lážově je krásně za každého počasí | 7% - 7 | |||||
Počet hlasujících: 36 |
↑↑ Lukee: něco jako "lineární algebra (matice, ...), derivace a integrály, základy pravděpodobnosti a statistiky, ..." aby to pochopil fakt každej blbec, že zrovna jeho středoškolská úloha nepatří do pokročilý matematiky. protože hned první příspěvek jsem samozřejmě musel přesouvat
Já si teda od toho slibovala především to, že těm, kteří píší do pokročilé, půjde hlavně o poznání (ne naučit se nějaké recepty na řešení).
Andrejka3 napsal(a):
Já si teda od toho slibovala
:-) tak navrhni úderný slogan do popisku.
↑ Stýv:
kolego Stýve, jak se díváš na můj návrh výběru k přesunu dle uživatelů?
Děkuji, zdravím.
Ahoj!
Návrh:
Vysoká škola: Úvod do studia
Zde pište, je-li vám něco nejasné základních kurzů matematiky: limity, derivace, integrály, funkce, maticový a vektorový počet aj.
Vysoká škola: Pokročilá matematika
Máte problém s vyšší matematikou? Pokusíme se Vám poradit! Pokud si nejste jisti, kam svůj dotaz umístit, nebo nevíte, co vyšší matematika je, využijte sekci Vysoká škola: Úvod do studia.
Jsem rád, že konečně došlo k rozdělení, přesouvání témat není nutné, do budoucna stačí osvěta uživatelů, co kam zařazovat :-) Pokud člověk studuje vyšší matematiku tak pozná, kam dotaz umístit. A ostatní po upozornění taky zvládnou založit téma v příslušné sekci.
Zdravím,
kolego Stýve, pro mne je úžasně skvělé, když na svou standardizovanou otázku dostanu standardizovanou odpověď - zcela vážně :-) Děkuji velice - ovšem abychom měli nějaký mustr, co do takové sekce patří, tak byste pár témat přesunout mohli.
↑ Hanis:
Máte problém s vyšší matematikou? Pokusíme se Vám poradit!
děkuji, jen mi v tom:
a) chybí upřesnění VŠ nebo oboru VŠ, co cca do sekce budou psát,
b) že pokud není studijní problém, ale zajímavý pro kolegy - tak do Zajímavých, kde je podrobnější členění,
c) to pokusíme se Vám poradit je trošku zbytečně slibující. Už jsem psala, že nevím o žádném "My" v závazku "poradit Vám". Spíš něco ve smyslu "pojďme to spolu prodiskutovat, pokusit se vyřešit apod."
-------------------------------
Zatím mám návrh popisku Didaktiky: "Tradiční a netradiční metody výuky a vzdělání, diskuse nad výukovými materiály a projekty, pedagogické zkušenosti (nejen v matematických oborech)". Děkuji za spravedlivou kritiku
„Jsem rád, že konečně došlo k rozdělení” & „v souvislosti pro mě nepochopitelného rozdělení sekce Vysoká škola”
:-)
Změnil jsem některé popisky, je to lepší? Zatím jsem neměnil popisek u pokročilé VŠ.
↑ Tomas.P: :-) víš, co říkal Ch. Morgenstern o citatech? Pokračování případné debaty jedině tam, děkuji.
↑ Lukee: zrovna jsem (s velkou troufalosti) pořádkumilovně přidala odkazy na nové sekce do příspěvku, kam vede Nástěnka.
Lukee napsal(a):
Zatím jsem neměnil popisek u pokročilé VŠ.
zatím to je herní pole pokročilých VŠ Moderátorů pro hru "Ukliď si stůl" :-)
↑ mumie:
Zdravím,
:-) to je moc zajímavý materiál k problému rozdělení sekce VŠ, ale těžko se na tím bude uvažovat, jelikož není jasné, co je cílem. Lepší je si založit vlastní téma v příslušné sekci a podrobněji popsat problém. Druhá mocnina se zapisuje tak: r^2=2^2+(r-7)^2, bude v TeX . Také děkuji.
↑ Lukee:
má :-) jde v ni především o kvalitu, ne o kvantitu a má největší koeficient zafajfkanosti. Dnes v dopoledních hodinách jsem se pokusila založit stránku na MatWiki pro doladění textu úvodního tématu, ale byla jsem odvolána plnit jiné úkoly a nevěděla jsem, že z MatWiki je automatické vyřazení při nečinnosti - teď už vím, ale já to dokonám :-)
ale já to dokonám
:-) dokonáno. Na MatWiki jsem slepila návrh textu úvodního tématu pro sekci "Pokročilé matematiky".
Po dobu 2 týdnů (do pozdních večerních hodin v pondělí 10. února 2014) ho můžete upravovat atd. Potom, doufám, že vystavíme. Děkuji, zdravím.
↑ David Ku:
Zdravím, založ si, prosím, vlastní téma v odpovídající sekci. Děkuji.
proč je to zrovna rovnoběžník.
A proč ne? :-) Nějak to definovat museli.
Moje otázka zas je je, proč s takovou oblibou využíváte téma o rozdělení sekce VŠ k pokládání dotazů s tématem tak nějak nesouvisících? Co povídám ↑ kolegovi: před Tebou? Děkuji, zdravím.
Jelena
Zdravím a děkuji za aktivní redakci textu pro úvodní téma sekce pokročilé matematiky (i ta čeština a slovosled je ucházející? :-))
Termín vypršel, je někdo zásadně proti, aby tento text byl vystaven do úvodního tématu sekce pokročilé matematiky? Děkuji.
Tak jsem to úvodní téma založila (při zakládání tématu mne vždy spolehlivě pobaví nabídka automatického vyhledávání, co by mně mohlo pomoct - tentokrát "Dotazy a náměty města Lanškroun" :-).