Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím Vás, počítám příklady na exponenciální rozdělení a princip počítání chápu. U čeho jsem se však opět zarazila a dělá mi to velký problém je následující věc:
Pravděpodobnost, že v bance budeme obslouženi v době kratší než 7 minut, je 0,4682. Předpokládejme, že doba, za kterou je zákazník v této bance obsloužený, se řídí exponenciálním rozdělením s parametrem
= 1 minuta. Jaká je střední doba obsluhy v této bance?
Vycházím z rovnice:
a po úpravách se dostanu ke tvaru:
A teď nechápu tu úpravu, kterou musím provést (vím, jak to má vypadat, ale nechápu to)... protože v následujícím kroku mi vznikne:
Prosím Vás, proč je nahoře ta mínus (-6)??? protože, když to upravuji normálně, tak bych tím měla dělit...
děkuji
Ahoj ↑ sakuralu:, představ si, že ten podíl je 12/3 a vyjde 4. My pak chceme vypočítat 3. Já si to takhle vždycky představím, nemůžu se splést a vidím to hned. Byla by škoda, kdyby ses naučila pravděpodobnost a pak udělala chybu v takový jednoduchý věci..