Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
jisté měření je doprovázeno systematickými a náhodnými chybami. měřící přístroj je zatížen systematickou chybou 0,5 m a náhodné chyby mají normální rozdělení se směrodatnou odchylkou 0,3 m.
a) určete pravděpodobnost, že chyba měření nepřekročí v absolutní hodnotě 1 m.
b) určete hodnotu měřené veličiny, která nebude s pravděpodobností 0,90 překročena.
Prosím Vás moc, pomohl by mi někdo na tento příklad... možná stačí naťuknout... nevím vůbec, jak začít.
Děkuji. :)
Děkuji... Myslela jsem si, že to bude N(0,5; 0,09).. Jenže když si dosadím do vzorce F(-1), tak mi vyjde -5 a to není v tabulkách. ↑ Creatives:
Omlouvám se, zapomněla jsem ho napsat hned na začátku... přesně z výsledků je 0,953, takže ano je... :) ↑ Creatives:
↑ sakuralu:
No tu 5 jsem bral jako 100 %
Tedy
Koukal jsem i na net kde jsem našel přesně tenhle typ příkladu s výsledkem, ale s jinými čísly a počítá se stejně.
Pro zkoušku
Měření je zatíženo chybou 0,3 cm. Náhodné chyby měření mají normální rozdělení pravděpodobnosti se směrodatnou odchylkou sigma = 0,5 cm. Jaká je pravděpodobnost, že chyba měření nepřekročí v absolutní hodnotě trojnásobek směrodatné odchylky? Výsledek: 0,99164
tak to by mne nenapadlo... děkuji moc... takže když by to v tomto případě vyšlo klidně i 6; 7... tak je to pořád 100%... děkuji... :) ↑ Creatives: