Dobrý den,
Pročetl jsem pár vláken, které všelijak rozebíraly Jaderku i Matfyz, většinou bez jasné rady co je "lepší". Chápu že lepší a horší je velmi subjektivní, a proto bych se Vás zeptal co byste mi doporučili?
Jedná se mi o fyziku, baví mě. Matematika mi problém nedělá, ikdyž občas si říkám k čemu je to dobrý? A tam vstupuje fyzika. (alespoň tak to zatím vidím...)
To co čekám od studia je možnost vyjet do zahraničí na vědecké projekty. Pokud se nezmění můj názor chtěl bych zůstat ve vědecké sféře.
Již jsem byl na dnech otevřených dveří na obou školách, bohužel mi to ale rozhodnutí spíše zkomplikovalo. Matfyz je prý teoretický a na FJFI se prý učí praktičtěji, jenže lze to vůbec srovnávat?
Myslíte si, že by podle tohoto stručného popisu mi šlo pomoct? Jako je tady možnost jít na obojí, přihlášky jsem na obě školy podal, ale nedokáži si představit plnohodnotné studium při přebíhání mezi nimi.
Nevíte podle čeho se rozhodnout? Nebo jaké akce se zúčastnit aby mi to vytvořilo reálnou představu výuky na obou školách?
Díky moc, snad tímto častým tématem neodradím, doufám, že moje otázky dostatečně liší :)
↑ kecupak:
Asi souhlasím se Stývem, obojí je dobrá volba. Na obou školách ale záleží na volbě zaměření, nevím jak na MFF, ale na FJFI jsou mezi katedrami celkem velké rozdíly (ať už v úrovni, nebo v té tolik omílané "praktičnosti"). Jinak tě nechci nějak omezovat v rozletu, ale tu změnu názoru v budoucnu neber jen jako hypotetickou možnost, ale reálně s tím počítej. Neříkám že je věda dobrá nebo špatná, to v žádném případě. Jen z vlastní zkušenosti můžu říct, že v těch devatenácti člověk ví houby. O všem okolo i o sobě. Ale volbu zaměření jde udělat až po druhém ročníku (FJFI, a na MFF půjde nějak přejít taky), takže to teď asi tolik nehoří.
Jinak jestli fakt jen uvažuješ o tom vážně chodit na obě školy, tak na to rovnou zapomeň. Je to naprostá hovadina.