Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím
No... a jak tě vůbec napadlo, že by to vůbec mohlo jít???
Za žádných rozumných okolností to prostě nejde, udělej si třeba jednotkovou kontrolu
ukázka: Zrychlení má jednotky m/(s na druhou) zatímco ten výraz vedle má jednotky m/s (tedy jednotky rychlosti) proto ten výraz nemá fyzikální smysl
↑ Brzls:Já vím,že to na 99% nejde,ale potřebuju nějakj vypočítat příklad a pořád mi nevychází.
Kdyžtak je tady zadání příkladu:
Dvě auta jedou ze dvou míst A,B vzdálených od sebe L=29,5km stejným směrem a vyjedou obě ve stejný čas.
První auto vyjede z místa A počáteční rychlostí v1=91,8km/h.Druhé auto vyjede z místa B rychlostí v2=74,5km/h.
a)Za jak dlouho t=? dojede první auto vyjíždějící z místa A auto druhé vyjíždějící z místa B pokud ho dojede ve vzdálenosti s1=46,25km od místa A.
b)Jaké musí mít první auto zrychlení a1=?,když druhé aute jede stále konstantní rychlostí v2.
c)Jakou dráhu ujede druhé auto od místa B s2=? do okamžiku než je dojeto autem prvním.
S a) není problém,ale u toho b) jsem se zasek.
Díky za rady.
NEjsem si jistý, jestli chápu zadání. Obě auta tedy mají nějaké konstantní zrychlení?? (u otázky a)
A mě zajímá zrychlení prvního, pokud zrychlení druhého je nulové, tak aby ho opět dojelo ve vzdálenosti s od místa A???
Jestli ano, tak:
1. Urči čas, za který se druhé auto dostane do toho místa kde se potkají
2.Obecně platí
Za t dosadíš, ten čas co si spočítal a je to... (za s dosadíš to s1, za s0 dosadíš nulu a za v0 počáteční rychlost)