Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobré odpoledne všem kdo ovládají matematiku mnohem lépe než já (což je snad každý).Můj současný problém tkví v bankovních produktech.
Příklady kde se ve vzorci nemusí nic měnit a pouze se dosadí příslušné hodnoty nemám problém vypočíst,mnohem horší to však když nějaká hodnota chybí a je nutno na to reagovat.
Zde jsou mé výpočty.![]()
A zde jednotlivá zadání.
1)![]()
2)![]()
4)![]()
Bod č. 3 jsem nakonec vyřešil takže toho si nevšímejte.
Předem děkuji všem za případnou pomoc a radu.
Zdravím,
Můj současný problém tkví v bankovních produktech.
spíš bych řekla, že problém tkví ve vyjádření neznámé ze vzorce (úloha 1, 2 - zkus vyjádření
ze vzorce
), v nepozornosti v použití vzorce (úloha 4 - překontroluj, prosím, počet období k úročení v exponentu nad závorkou).
Další potíž je, že takové téma je dost nečitelné a potíž s přiřazováním jednotlivých úloh viz pravidla a doporučení. Stačí taková analýza problému? Děkuji.
jelena napsal(a):
Zdravím,
Můj současný problém tkví v bankovních produktech.
spíš bych řekla, že problém tkví ve vyjádření neznámé ze vzorce (úloha 1, 2 - zkus vyjádření
ze vzorce
), v nepozornosti v použití vzorce (úloha 4 - překontroluj, prosím, počet období k úročení v exponentu nad závorkou).
Další potíž je, že takové téma je dost nečitelné a potíž s přiřazováním jednotlivých úloh viz pravidla a doporučení. Stačí taková analýza problému? Děkuji.
No možná jsem ještě zapomněl napsat,že mám teď matematiku asi po 8 letech a nikdy jsem v tom nevynikal tak prosím psát jako pro idiota.
Ono tam ani myslím není třeba používat nějaké další vzorce,stačí pouze upravit ten používaný vzorec,třeba ten příklad č. 1 kdy chybí v zadání a které je nutné vypočíst.
↑ 19Kev:
no hlavně není přehledný ruční zápis na scanu, více úloh, různé číslování v řešení a v zadání.
Ano, vzorec je třeba upravit, ale nejde přepsat
na
, ale je třeba
vyjádřit ze vzorce jako neznámou, nebo vyřešit rovnici s neznámou 
Proto doporučuji nacvičit vyjádření na zápisu:
. Podaří se? Děkuji.