Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 16. 01. 2014 17:13

emem
Zelenáč
Reputace:   

Úlohy na matematické důkazy

Zdravím :)

Chci se zeptat, jestli by mi tu někdo nebyl schopný doporučit nějaký zdroj, odkud čerpat různé zajímavé úlohy na matematické dokazování (popř. nějaký konkrétní zajímavý příklad). Vím, že je tu sekce na zajímavé příklady a úlohy, ale nenašla jsem tam přesně to, co bych potřebovala.

Budu ráda za každý tip ;) Předem díky.

#2 16. 01. 2014 21:59

vanok
Reputace:   742 

Re: Úlohy na matematické důkazy

Ahoj ↑ emem:,
Tvoje pranie  je tazko splnitelne. Co je zaujimave pre teba nemusi byt zaujimave pre inych. Skus napisat nejake problemy sa sa ti zda ju zaujimave a mozno tak sa nam podari najst nieco co ta zaujima.

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

#3 16. 01. 2014 23:11

emem
Zelenáč
Reputace:   

Ano, samozřejmě :) Ovšem já asi nemám nějakou přesnou představu, proto by mě zajímaly takové úlohy, které přišly zajímavé ostatním.
Co mě tak například zaujalo, tak bylo dokazování výherních strategií různých her, např. že není možné vyhrát na méně než n tahů apod.

#4 17. 01. 2014 07:56

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

↑ emem: zkus stará zadání z matematických souteží nebo korespondenčních seminářů

Zápatí