Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý večer, mohl by mi prosím nekdo poradit kde neco najít k tomuhle tématu? porad mi vyhledávač nachází Kvantily-medián, atd...ale to vím ze není ono..
median je kvantil zodpovedajuci 0.5
na wiki si mozes najst zakladne info
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kvantil
pripadne si mozes pozriet aj anglicku wiki
Presne jak ma Brano v odkaze. Zalezi pro jakou spojitou nah velicinu pocitas median. Napr pro norm rozdeleni je median logicky roven mí. Pro exponenc rozdeleni je to ln2/lambda atd. Co ti neni jasne?

já vím co je medián, vim i zakladní rozdelení, jenze to prave neni ono co ja potrebuju..nevim co učitel myslí otázkou:Kvantily spojité náhodné proměnné( nejaky vzorecek, definici, priklad)..dneska jsem na tyhle otázce vyletela u zkoušky :-(Ještě u ztoho je druah cast otazky intervalový odhad, k tomu jsem neco málo našla..
↑ handulinda:
a ten odkaz si si uz presla? je tam nieco co nie je jasne? je nieco co potrebujes podrobnejsie?
v intervalovych odhadoch sa kvantily pouzivaju pomerne bezne.

Jo jo koukala jsem na, mozna ten zacatek ze by se dal pouzit, takova ta obecna definice,ale to ostatní je neco jineho, ja mu tam dneska vypsala median, kvatril atd a to mi rekl ze to neni ono..ze to je z popisne statistiky, tak fakt nevim co persne ma namysli :-(
↑ handulinda:
kvantil je iba ta definicia - hovoril som, ze ak chces nieco viac, tak si pozri anglicky clanok
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantile

ja nevim, myslim ze to taky není ono, jeste pohledam...ono to je tezke kdyz ani poradne nevím co k tomu chce :-( ale dekuju
↑ handulinda:
mozno by pomohlo napisat v akej vednej discipline si sa s tym stretla.
ak sa jedna o matematicku statistiku a vas vyucujuci nepouziva zauzivane pojmy pre nejake vlastne veci, tak je to to zrejme to co som napisal.

Matematicko-statistické metody. tak se presne jmenuje ten predmet kde to po nas chce.
↑ handulinda:
a z coho mas potom pocit, ze sa jedna o nejaky iny pojem - napis nejaky kontext kde sa to vyskytlo.

Ja jsem právě na poslední hodicě kde to pribírali nebyla, a kdyz jsem se ted nekoho ptala tak pry nevedí..No nebudu to resit, snad 2x takovou smulu zesi vytahnus tejnou otazku mit nebudu :-) nevo jsem k tomu nasla, neco pouziju z wikipedie a budu doufat :-) Dekuju za rady :-)
Stránky: 1